SON DAKİKA
Hava Durumu

Akkuş 10 gündür neyin korkusunu yaşıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 21:30
 

Haftasonu CHP Nilüfer’in örgüt toplantısı vardı. Geride kalan bir seçim ve kaybedilmiş bir Büyükşehir var malum. Seçimi kaybeden CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de il Başkanı Hüseyin Akkuş da orada. Malum Nilüfer’de ve salonda Bozbey taraftarları fazlaydı. Hüseyin Akkuş ile Mustafa Bozbey arasında kalabalıkta ilk ciddi atışma buydu sanırım. Sözler sert hedefler netti. Mustafa Bozbey, örgütün çalışmadığını, sandıkları boş bıraktığını vs dillendirdi. Hüseyin Akkuş kürsüdeyken Mustafa Bozbey’i hedef alarak “Büyükşehir Belediye başkanı adayı 12 saat çalışıyor. Belediye başkan adayı 12 saat çalışır mı?” sözleri üzerine Mustafa Bozbey oturduğu yerden sesini yükselterek “Yalan söylüyorsun yalan” diye bağırıyor. Hüseyin Akkuş da aynı üslupla “Yalan söyleyen sensin” diye devam ediyor.

Hüseyin Akkuş’un konuşmasın süreçle ilgili bilgiler de veriyor. Seçimin hemen ardından salı günü Bozbey’i aradığını, ancak Bozbey’in toplantı talebini reddettiğini, yine Şadi Özdemir’in araya girmesine rağmen bir araya gelinmediğini aktardı. Bozbey’in aday olduğu gün kendisine örgütle çalışmayacağını söylediğini ileri süren Akkuş, süreç içerisinde İYİ Parti İl Başkanı’na verilen kıymet kadar CHP İl Başkanı’na kıymet verilmediğini dile getirdi. Salonda kendisine yönelik ciddi bir tepki olduğu ortada. Özellikle sandıkların boş bırakıldığı yönündeki iddialar hala CHP’nin birinci günden maddesi gibi görünüyor. Nilüfer’de CHP kazandı. Örgüt barut gibi. Akkuş il toplantısı yapar mı? Sinirler bu kadar gerginken çok da yapacağını tahmin etmiyoruz. Muhalif kesim tırnaklarını çıkarmış örgüt toplantısı yapılmasını bekliyor. Akkuş, Bozbey ve onu destekleyenlerin birinci hedefi durumunda. Herkes hırsını örgüt toplantısına saklıyor anladığım kadarıyla. Akkuş’un konuşmasının bir noktasında dilinden düşen bir cümle Bozbey-Akkuş savaşının ne boyutta olduğunu gözler önüne serdi. “10 gündür alınıp alınmayacağım korkusuyla yaşıyorum” ya da buna benzer bir cümle kuruyor. Peki neden? Nedeni şu ki Bozbey mayın ayının hemen başında genel merkezdeydi. Orada neler oldu, ne görüşmeler yapıldı. Kimler ne tür bir hareket yapacak şimdilik Akkuş ve ekibi de bilmiyor.



Şahin Sevinç’ten salvo

Malum yerel seçim sürecinde CHP’den Yıldırım Belediye Başkan adayı olmak için yola çıkmış ancak Yıldırım Belediye Meclis üyeliğine razı olmuştu Mustafa Bozbey’in talebi üzerine Şahin Sevinç. Geride kalan yaklaşık 2 aya yakın sürede de hem Yıldırım hem Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak görev yapıyor. Bozbey’den yana tavır koymaya da devam ediyor. Hafta sonu yapılan Nilüfer örgüt toplantısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Sevinç, “ Birilerinin Yıldırım’da 60.000 oy arttırdığı ifadesi şaklabanlıktan öteye geçmez. Yıldırım Teleferikten bıraksam Ankara asfaltına inemeyecek biri siyasi şaklaban kimliğine bürünmüş. Sayın Mustafa BOZBEY bu seçimin mimarıdır, kahramanıdır.
Bir lafa bakarım laf mı diye, bir söyleyene bakarım adam mı diye. Ortada ne laf var nede adam!!
Yolun altında partimiz araçları taşlanırken bugün heyetlerimize sofralar açılıyor.
Bu başarıyı partimizi milletimizle kucaklaştırma başarımızı, gayretimizi birilerinin şahsına mal etmesi siyasi nezaketsizliktir. Siyasette en önemli erdemlilik kişinin haddini bilmesidir...” ifadelerini kullanmış. CHP’de sulan yeniden fokurduyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.