SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu nasıl çeviri Translate?

Google Translate servisinin İnternet’te dolaşırken hayatımızı kolaylaştırdığı bir gerçek. Fakat son günlerde ortaya çıkan bir çeviri hayli tepki çekmiş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2020 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 01:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu nasıl çeviri Translate?

Can Sezer

İlk kez 28 Nisan 2006’da İngilizce-Arapça çeviriler ile hizmete başlayan Google Çeviri, aradan geçen 11 yıldan uzun sürede tüm dünyada en çok kullanılan çevrimiçi çeviri hizmeti olmayı başarmıştır.Google, aradan geçen bu uzun sürede Google Çeviri’ye sayısız dili dahil etti ve dünyanın herhangi bir ülkesini ziyarete giden turistlerin en büyük yardımcısı oldu. Ayrıca eklenen pek çok özellik ile resimleri ve sesleri de tercüme etme işini üstlendi.

Google Çeviri oldukça popüler ve kaliteli olsa da mükemmel değildir. Çevirideki bazı hatalar kullanıcılar hem şaşırtmayı hem güldürmeyi hem kızdırmayı başarabilmektedir. 

Örneğin İngilizce alanına 'Are you disco' yazıldığında Türkçe çevirisinin 'Önce İngilizce öğren ayı' olduğu görülüyor. Amerika'nın Baton Rouge eyaletinde Southern Üniversitesi'nde eğitim görevlisi olan Osman Kandara'nın dikkat çektiği konu büyük tepki çekti.

İşte o paylaşım;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.