SON DAKİKA
Hava Durumu

Farklı kültürler kış konserinde buluştu

Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Bando, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümleri, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Hal

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2018 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2018 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Farklı kültürler kış konserinde buluştu
Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Bando, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümleri, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğundan oluşan dev kadro muhteşem kış konserinde buluştu.

Canan GÜLEÇ

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’ne bağlı Bando, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Karagöz Halk Dansları Topluluğu kış konserinde bir araya gelerek dinleyicilere muhteşem bir konser keyfi yaşattı. Konseri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye çalışanları ve vatandaşlar beğeniyle izledi. Konserin sonunda sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, müzik dolu gece sayesinde Türkiye’nin farklı şehirlerini gezdiklerini, bazen neşelendiklerini bazen de duygulandıklarını söyledi. Tüm sanatçıların hünerlerini en iyi şekilde gösterdiklerini dile getiren Başkan Aktaş, “Bursa, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, Balkanlardan,  Kafkaslardan gelenlere oluşan rengârenk bir çiçek bahçesi. Bursa’nın bu özelliği sahreye çok güzel yansıtıldı. Böyle güzel mekanların hazırlanmasında emeği geçen tüm büyüklerimizi, başta hocam olan rahmetli Hikmet Şahin’i anmadan geçemeyeceğim. Yine buraların geliştirilmesi için mücadele veren Recep Altepe başkanımıza teşekkür ediyorum. Bursa ticaretiyle, ihracatıyla, dağıyla, ovasıyla, deniziyle meşhur. Aynı zamanda kültür ve sanatıyla da meşhur. Bu akşam sanatta daha nerelere gidebileceğini net olarak gördük. Bursa için yoğun bir çalışma temposu içindeyiz. Ama kültür, sanat, eğlence olduğunda da dönem dönem bir araya gelip, bunun keyfini tadını çıkaracağız” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.