SON DAKİKA
Hava Durumu

Fazıl Usta'dan Karatay'a davet var!  

►►Canan GÜLEÇ Türkiye’de ilk defa hazırlayıp servis edilen ‘Bıldırcın Çorbası

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fazıl Usta'dan Karatay'a davet var!  
►►Canan GÜLEÇ

Türkiye’de ilk defa hazırlayıp servis edilen ‘Bıldırcın Çorbası’nı, “Çorba bahane, sohbet şahane” etkinliğinde gazetecilerin beğenisine sunan Fazıl Usta, “Paça çorbasından daha şifalıdır, Canan Karatay’ı da bekliyoruz” dedi.

Yeni ürünü “Bıldırcın Çorbası” ile yeme-içme sektöründe ses getiren Fazıl Usta, hayata geçirdiği ‘Çorba bahane, sohbet şahane’ etkinliklerinin ilkini gerçekleştirdi. Etkinliğin konukları ise Bursa’nın önde gelen gazetecileri oldu. Fazıl Usta’nın yeni ürünü olan Bıldırcın Çorbası’nın tadına bakan usta kalemler, çorbaya tam not verdi.

“ÇORBANIN AR-GE'Sİ 3 AY SÜRDÜ”

Bıldırcın Çorbası hakkında bilgiler verirken püf noktalarını meslek sırrı olarak saklayan Fazıl Usta, “Bu ürün için 3 aylık bir çalışma gerçekleştirdik.” dedi.Fazıl Usta, şunları söyledi: “Bıldırcın ve bıldırcın yumurtası üzerine birçok araştırma yaptık. İnsan sağlığı için çok faydalı olan bıldırcın ve yumurtası ile bir çorba hazırlamaya karar verdik. Deneye deneye kendi özel karışımlarımız ile bugünkü haline getirdik. İlk olarak siz dostlarımıza sunup görüşlerini alıyoruz. Çok şükür tepkiler çok olumlu… Sağlık ve şifa deposu çorbamızı içmek için tüm halkımızı davet ediyoruz.”

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Bıldırcın Çorbası hakkında bilgi verirken bir gazetecinin ‘Bu çorbayı başka yapan var mı?’ sorusu üzerine ise Fazıl Usta, “Biz bu 3 aylık araştırma dönemimizde Bıldırcın Çorbası yapan var mı yok mu onu da araştırdık. Baktık ki daha önce hiç yapılmamış. Kültürümüzde mevcut ama lokanta düzeyinde yapan yok. Çünkü maliyetli bir çorba… Ama inanın tam bir besin ve şifa deposu” yanıtını verdi.

Çorbanın içinde bıldırcın eti ve terbiyesinde bıldırcın yumurtası kullanılması dışında kekik suyu, susam yağı ve fındık yağı gibi daha pek çok lezzet ve şifa sırrı olduğunu söyleyen Fazıl Usta, “Ürünlerimizi ehil güvenilir yerlerden temin ediyoruz, bıldırcınlarımızı da çiftlikten alıyoruz.” dedi.

“KARATAY HOCA’YI DA BEKLİYORUZ”

Canan Karatay’ın sakatat ürünlerinin sağlıklı olduğunu gündeme getirmesi ve özellikle de paça çorbasını tavsiye etmesini hatırlatan fazıl usta, “Bıldırcın Çorbası paçadan çok daha şifalı, çocuklar ve hastalar için de güvenle tüketilebilir bir üründür. Canan Hoca’yı konuk edelim, çorbamızı denesin istiyoruz. Ayrıca 13 çeşit çorbamız mevcut, vejeteryan tüketicilerimiz için de sebze çorbası hazırlıyoruz.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.