SON DAKİKA
Hava Durumu

'Herkes koşuyorsa, hızlı koşmak hatadır'  

Akademisyen, Ekonomist, Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, "Dünyada yapacağınız en büyük hata, herkesin koştuğu yerde milletten daha hızlı koşmaya

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2017 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Herkes koşuyorsa, hızlı koşmak hatadır'  
Akademisyen, Ekonomist, Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, "Dünyada yapacağınız en büyük hata, herkesin koştuğu yerde milletten daha hızlı koşmaya çalışmaktır. Çabuk yorulur nefes nefese kalırsınız” dedi.

Fetih BAĞCI

Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) Aralık Ayı Mesleki Söyleşiler kapsamında Akademisyen, Ekonomist, Yazar Prof. Dr. Emre Alkin’i konuk etti. BHİD Aralık Ayı Mesleki Söyleşiler etkinliği önceki akşam Divan Bursa Otel'de gerçekleşti. Etkinliğe Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Sakıp Yalta, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayrak, BİSİAD, MÜSİAD Bursa Şubesi, BALKANTÜRKSİAD, BİMED temsilcileri, Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç ile BHİD üyeleri katıldı.

BHİD bünyesi altında bulunan Halkla İlişkiler Çalışmaları (HİÇ) Ödüllerinin 2018 yılında altıncısının gerçekleştirileceğini hatırlatan BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay,  28 Aralık tarihinden itibaren başvuruların kabul edileceğini ifade etti. HİÇ Ödülleri komitelerinin çalışmalara başladığını belirten Sönmezay, BHİD'in çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini söyledi.

Dünya ve Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli bilgiler veren Akademisyen, Ekonomist, Yazar Prof. Dr. Emre Alkin, konuşmasına büyüme rakamları ile ilgili başlarken, "Türkiye büyüyor. Büyümüyor demek yanlış olur. Büyüme rakamları bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırılmalı, doğrusu budur. İnşaat ve hizmet sektöründe ki büyümede devam edecek. İnşaat sektörü için patlayacak söylentileri var. Ama bu söylentiler asılsız. Gayrimenkul sektörü iyi gidiyor. İnşaat ciro endeksi her yıl artıyor. Kira fiyat endeksi her yıl artıyor. Konut fiyat endeksi her yıl artıyor" dedi.

Türkiye'nin katma değerli ürünler üretme sıkıntısı yaşadığını belirten Alkin, "O kadar korkutucu bir rekabet var. Fiyat kırmak zorunda kalıyorsunuz. Evet ihracatımız her yıl yükseliyor ama baktığınızda kilo olarak artıyor. Kaliteli ürünü ucuza sattığımız ve katma değerli ürün üretemediğimiz için, daha fazla ürün satıyoruz ama daha az kazanıyoruz" diye konuştu. Türk insanı ile ilgili çarpıcı tespitlerde de bulunan Prof. Dr. Emre Alkin, "Bizde birisi kazanıyorsa, herkes o sektöre yöneliyor. Sonrasında ise aynı sektörde birçok kişi girdik çıkamıyoruz diye batıyor. İtina ile kendini batırıyor" dedi.

Prof. Dr. Alkin, "Dünyada yapacağınız en büyük hata, herkesin koştuğu yerde milletten daha hızlı koşmaya çalışmaktır. Çabuk yorulur nefes nefese kalırsınız. Koşanların ardında kalmaktan korkmayın. Herkes durduğu zaman siz atak yapın. Yatırımcı böyle yapar. Yatırımcı cesur, akıllı ve parası olan kişiye denir. Bunlardan birisi eksik olursa yatırım da başarılı olamaz" açıklamasında bulundu.  Konuşmaların ardından BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, Prof. Dr. Emre Alkin’e katılımından dolayı hediye takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.