SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamlardan cemaate cep telefonu uyarısı 

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, imamların cuma hutbesinin okunması sırasında ce

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İmamlardan cemaate cep telefonu uyarısı 
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, imamların cuma hutbesinin okunması sırasında cemaatin cep telefonlarıyla ilgilenilmesinden şikayetçi olduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklama yapan Bayraktutar, hizmet kolunda Türkiye'nin en çok üyeye sahip sendikası olduklarını belirterek üyelerine yönelik zaman zaman kamuoyu araştırması yaptıklarının bilgisini verdi.

CEMAAT DUYARLI OLMALI

İmamların özlük haklarının yanı sıra sosyal yaşamdaki konumları, sorunları ve taleplerini kapsayan alan çalışmaları doğrultusunda çözüm önerileri geliştirdiklerini ifade eden Bayraktutar, bu araştırmaların sonuçlarında ilginç durumlarla da karşılaştıklarını anlattı. Bunların başında, bir dönem camilerde sessiz konuma alınmaması nedeniyle tartışma konusu yapılan cep telefonunun geldiğini aktaran Bayraktutar, şöyle devam etti: "Camilerin girişinde cep telefonlarının sessize alınması için uyarı levhaları asılıyor. Buna rağmen unutulduğundan olsa gerek telefonun sesini kapatmayanlar oluyordu. Namaz esnasında çalan bir telefon cemaatin dikkatini dağıtabiliyor. Gerek uyarı yazılarıyla gerekse de birebir görüşmelerde bu durum kısmen giderildi ancak yeni nesil telefonlar bu sorunu bir başka boyuta taşıyor."

"CAMİ KÜLTÜRÜYLE BAĞDAŞMIYOR"

İnternete bağlanabilen akıllı telefonların özellikle cuma hutbesinin okunması sırasında kullanılmasının imamların dikkatini dağıttığına işaret eden Bayraktutar, bu tablonun cami kültürüyle de bağdaşmadığını vurguladı. İmamların hutbenin okunması sırasında cep telefonlarıyla ilgilenen cemaatten şikayetçi olduğunu dile getiren Bayraktutar, "Telefon bağımlılığının camiye taşınacak düzeyde yaygınlaşması, irdelenmesi gereken bir sorun olarak karşımızda duruyor." dedi.

CUMA HUTBESİ FARZ

Cuma hutbesinin farz olduğuna ve hutbeyi okuyan imamın canı gönülden dinlemesi gerektiğine dikkati çeken Bayraktutar, şunları kaydetti: "Bu tutum öncelikle ibadete duyulan saygının gereğidir. Hutbenin okunması sırasında cep telefonlarıyla ilgilenilmemesinin yanı sıra buna benzer dünyevi meşguliyetlerden de kaçınılması gerekiyor. Aksi bir durum ibadeti zedeleyebileceği gibi asırlardan beri oluşan ibadethane kültürümüzü de zamanla yozlaştırabilir. Zira camiler ibadet sırasında, cep telefonundan yazışma yapılacak, internet sayfalarında gezilecek yerler değildir."  (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.