SON DAKİKA
Hava Durumu

Mutlu ailenin sırrı 'Yıldırım'da

 Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Evlilik ve Aile Okulu ile Yıldırımlıların mutlu evliliklere imza atmalarına v

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mutlu ailenin sırrı 'Yıldırım'da

 Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Evlilik ve Aile Okulu ile Yıldırımlıların mutlu evliliklere imza atmalarına ve huzurlu bir aile hayatına sahip olmalarına imkan tanıyor.


Toplum yapısının sağlamlaşması ve ayakta durmasının güçlü bir aile yapısı ile mümkün olacağı bilinciyle çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, yaşamın her alanında sosyal projeler üretirken özellikle aile, kadın, genç ve çocuk olgularına hassasiyet gösteriyor. Bu bağlamda 2014-2017 yılları arasında Evlilik ve Aile Okulu projesi kapsamında mahalle muhtarlarıyla iş birliğinde YIL-MEK kursiyerlerine yönelik düzenlenen aile içi iletişim konulu seminerlerde 55 mahallede 2 bin 143 kişiye eğitim verilirken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Mahalle Sohbetleri’ programları öncesinde 4 bin 500 kişiye yine aile içi iletişim konusunda seminerler verildi. Öğrencilerin kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla yine ilçede hizmet veren eğitim kurumlarında  ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında 32 okulda 3 bin 375 12. sınıf öğrencisine seminer verilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ‘Koza Aile’ projesi kapsamında dezavantajlı ailelere yönelik zorluklarla mücadele ve sorunları çözme teknikleri üzerine 6 okulda 295 veliye seminer verildi. ‘Etkili Baba Eğitimi’ projesi kapsamında çocuğun eğitiminde babanın rolü ve ilgili baba olmak üzerine 3 kahvehanede 80 kişiye baba olmanın tek başına yeterli olmadığı, babalık sorumluluğunun da yerine getirilmesi gerektiğine dair seminer verilirken, Barış Manço Kültür Merkezi’nde her hafta cuma akşamı 2 saat üzerinden düzenlenen Aile İçi iletişim, Psikolojik Danışmanlık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Aile ve Sağlık üzerine eğitimlere katılan vatandaşlara seminer verildi. Düzenli olarak 4 hafta süren bu eğitimlere katılan 940 kişi sertifika almaya hak kazanırken, toplamda 11 bin 333 kişiye eğitim seminerleri düzenlendi.


NİTELİKLİ EĞİTİMLER


Evlilik ve Aile Okulu kapsamında, Aile İçi İletişim, Psikolojik Destek ve Danışmanlık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Anne, Baba ve Çocuk İlişkileri, Aile Sağlığı ve Kişisel Gelişim konularında eğitimler düzenleyen Yıldırım Belediyesi, aile olgusuna artı değer sağlamak ve evliliklerin güçlü temellere dayanarak uzun yıllar sürmesine yardımcı olmak için çalışmalar yürütüyor. Evlilik ve Aile Okulu’nda eşlerin kendilerini ve birbirlerini tanımaları, aile içi ilişkilerde empati kurma yaklaşımını özümsemeleri, aile sorunları ile baş edebilme becerileri kazanımları, eşlerin bireysel, toplumsal ve hukuki sorumluluk taşıyabilmeleri, aile bireylerinin yaşama sevinci ile birlikte hayatı paylaşabilmeleri ile aile ve toplumsal ilişkilerde değerlere uygun davranışlar geliştirmesi amaçlanıyor. Ayrıca okullar, mahalle konakları ve kıraathanelerde Aile İçi İletişim ve kişisel Gelişim konularında seminerler düzenlenerek toplumun tüm kesimlerine ulaşıyor.


‘EN BÜYÜK MİRASIMIZ, DEĞERLERİMİZ’


Ailenin bağlarının güçlü olmasının toplumu güçlü kılacağını belirterek Yıldırım’ın aile değerlerini yaşatan bir şehir olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Kadim medeniyetimiz, asırlar boyunca aile kültürünü nesilden nesle aktararak güçlü toplum yapımızı muhafaza etmemizi sağladı. Yaşanan krizlere, sorunlara rağmen toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile yapımızdır. Aile üyelerinin günümüzde sorunlar yaşadıklarını görüyoruz. Biz de belediye olarak bu sorunlara karşı ailelerimize destek vermek ve mutlu evliliklerin oluşmasına katkıda bulunmak adına Evlilik ve Aile Okulu projemizi yürütüyoruz. Günümüzde boşanmaların arttığı ortamda, aile değerlerine önem veren bir Yıldırım oluşturabilmek adına hayata geçirdiğimiz projemiz, toplumsal değerlere önemli katkılar sağlıyor. Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız değerlerimizdir. Donanımlı ve güçlü toplumların inşası doğru aile yapısı ile mümkün olacaktır. Bunu daha da geliştirmek adına Evlilik ve Aile Okulumuz, artan öğrenci sayısıyla hizmetine devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.