SON DAKİKA
Hava Durumu

Odun toplarken bu taşı bulan genç, hemen bilim insanlarına haber verdi

Antalya'nın Serik ilçesinde bir genç, dağda odun toplarken bulduğu 3,5 kilo ağırlığında çeşitli renkleri bulunan bir taş buldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2020 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2020 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Odun toplarken bu taşı bulan genç, hemen bilim insanlarına haber verdi
Taşın fotoğrafını çekip internet üzerinden ulaştığı bilim adamlarına gönderen genç, gök taşı olabileceğini iddia ederek incelenmesini istiyor.Serik ilçesinde ailesiyle mevsimlik işçi olarak çalışan 12 yaşındaki Mustafa Candan, 10 gün önce yakındaki bir dağa odun toplamaya gitti. Su kanalı kenarına yaklaşan Candan, bölgedeki diğer taşlardan rengi farklı olan bir taş gördü. Candan, güçlükle bulunduğu yerden çıkardığı taşın, diğer taşlara göre bir hayli ağır olduğunu fark etti. "GÖK TAŞI OLABİLİR"

Bir süre bölgede benzer bir taş arayan Candan, bulamayınca elindeki taşın gök taşı olabileceğini tahmin ederek evine götürdü. Taşın fotoğrafını çeken genç, bir yorumda bulunması için bu alanda çalışma yapan bilim adamlarına mail attı. Candan, gözü gibi sakladığı taşın gök taşı olabileceğini belirterek, yetkililerinden inceleme yapmasını talep etti.

"ARAŞTIRILSIN"

Mustafa Candan, 10 gün önce ailesiyle dağa odun toplamaya gittiğinde su kanalı yakınında taşı bulduğunu söyledi. Buldukları taşın o bölgedeki tüm taşlardan farklı olduğunu gördüklerini dile getiren Candan, "Çevrede dolaştık aynı renkte bir taş bulamadık. Gök taşı olduğunu tahmin ediyoruz. 3,5 kilogram ağırlığı var. Bu taşın ne taşı olduğunu öğrenmek istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.