SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyeli Maya artık protez bacaklarıyla yürüyor

Suriye İdlib'de bulunan bir kampta kendisi gibi engelli babası Muhammed el Meri'nin boru ve konserve kutusundan

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriyeli Maya artık protez bacaklarıyla yürüyor
Suriye İdlib'de bulunan bir kampta kendisi gibi engelli babası Muhammed el Meri'nin boru ve konserve kutusundan yaptığı aparatla hayatını sürdürmeye çalışırken fark edilen ve tedavi için Türkiye'ye getirilen Suriyeli Maya Meri, Türk Kızılayı’nın devreye girmesiyle protez ayaklarına kavuştu.
Savaştan kaçarak İdlib'teki çadır kampına sığınan 8 yaşındaki Maya'nın görüntüleri sosyal medyada duyarlı kullanıcıların gündemine oturmuştu. Fotoğrafların yayınlanmasından sonra, Türk Kızılayı'nın devreye girmesi ve Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu'nun tedaviyi üstlenmesinin ardından Maya İstanbul'a getirildi.
Protez Uzmanı Mehmet Zeki Çulcu," Bu çocuk yürüyebilmek için her şeyi yaptı ve Allah ona yardım etti. Normalde kimse Maya'nın bu derme çatma bacaklarıyla yürüyebileceğine inanmazdı" açıklamasında bulundu.



Doktorlar Maya'nın yeni protez bacaklarıyla üç ay içinde tam olarak yürüyebileceğini umduklarını ve babasının kararlılığının, çalışmalarına destek olduğunu söylediler. Maya'nın trajik hikayesi doğumuyla birlikte başlamıştı. Bacakları olmadan doğan Maya, eski boru ve teneke kutulardan yapılmış olan derme çatma bacaklarla Kuzey Suriye'de bir kampta ailesi ile birlikte yaşam sürüyordu. Kızı ile aynı konjenital bozukluktan muzdarip olan babası Muhammed Merhi, Halep şehrinde karısı ve altı çocuğu ile savaştan kaçmış ve İdlib'e sığınmıştı. Muhammed Merhi, kızı için "Yürüyemiyordu, zarar görüyordu bu yüzden onu korumak için kampta bir şeyler yaratmak zorunda kaldık'' dedi. Eski boru ve ton balığı tenekelerinden tasarladığı bacaklarla kızının yürüyebilmesini sağladı. İmkansızlıklar ortasında kızının yürümesi için çaba gösteren baba "Özellikle çadırlarda birçok zorlukla karşı karşıya kaldık... Genel olarak durum çok zordu" dedi. (CNN)



















Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.