SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesine 10 bin kişilik cami

Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde yapımına başlanan, 10 bini kapalı alanda olmak

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2017 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesine 10 bin kişilik cami
Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'nde yapımına başlanan, 10 bini kapalı alanda olmak üzere 20 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği caminin inşası sürüyor.

UÜ'nün merkez Nilüfer ilçesindeki Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare alana inşa edilecek Uludağ Üniversitesi Camisi, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak.

Üniversite kaynakları kullanılmadan hayırseverlerin yardımlarıyla külliye şeklinde yapılacak caminin 4 minaresi olacak. Cami 41,7 metre kubbe, 75,8 metre minare yüksekliğiyle Bursa'nın birçok bölgesinden görülebilecek.

Yarısı kapalı alanda olmak üzere 20 bin kişinin ibadet edebileceği külliye bünyesinde bin 500 kişilik konferans salonu da yapılacak.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin sıradan bir ibadethane olmayacağını belirterek, içinde sosyal etkinliklerin gerçekleştirileceği bir külliye şeklinde yapılacağını söyledi.

Üniversitenin en büyük konferans salonunun bu caminin külliyesinde yer alacağını dile getiren Ulcay, şunları kaydetti:

"Cami külliyesinde sosyal etkinliklerin yapılabileceği, okuma salonu, kütüphane gibi alanlar olacak. Dünyanın birçok ülkesinden yabancı öğrencimiz var. Yabancı öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Bu cami kompleksinde farklı dinlere mensup öğrencilerimiz için ibadet yerleri ayırdık. Madem ki uluslararası öğrencilerimiz var bu insanların da ihtiyaçlarını karşılamamız lazım. Ben nasıl yurt dışına gittiğimde ibadet edebilecek yer arıyorsam onların da bu ihtiyaçlarına cevap vermeliyiz."

Ulcay, Hristiyanlık ve Musevilik dinine mensup öğrenciler için de caminin alt kısmında bölümler oluşturacaklarını belirterek, "Öğrenciler ibadet yeri sormadan biz hazır etmiş olacağız." dedi.

Bu tür komplekslerin örnekleri olduğunu anlatan Ulcay, "Sultan Abdülhamit Darülaceze'yi açtığında mescit, sinagog ve kilise yapmış ve halen daha faaliyette. Bizim camimiz de bu anlamda çok güzel olacak. Temel kazısı yapıldı, zemin betonları atılmaya başlandı. Bu cami, hayırseverlerin yardımıyla yapılacak. Caminin bitiş tarihi yapılacak yardımlarla belli olacak." ifadesini kullandı.

(AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.