SON DAKİKA
Hava Durumu

Y kuşağını kandırmak kolay değil 

Satış stratejilerine yön vermek adına Y kuşağı üzerine yapılan araştırma, gençlerin arkadaşları tarafından onaylanmayı ve sosyal medya p

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Y kuşağını kandırmak kolay değil 
Satış stratejilerine yön vermek adına Y kuşağı üzerine yapılan araştırma, gençlerin arkadaşları tarafından onaylanmayı ve sosyal medya paylaşımlarını önemserken, yazılı ve görsel basını umursamadığını ortaya koydu.

Sercan GÜLER

E-GÜVEN İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Topoğlu Tüzün, Y kuşağının alışkanlıkları ve dijital pazarlama alanındaki yeni eğilimler hakkında bilgi vererek satış stratejilerinin nasıl düzenlenmesi gerektiğini açıkladı. Türkiye nüfusunun yüzde 35’ini oluşturan Y kuşağının açık, şeffaf ve net iletişimi tercih ettiğini belirten E-GÜVEN İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Ayşegül Topoğlu Tüzün, Y kuşağının ana motivasyonun grup içinde öne çıkmak olduğuna dikkat çekti: “Bu nesil, arkadaşları tarafından onaylanmak ve yaptıkları işte faydalı olduklarını bilmek istiyor. Y kuşağının %70’i arkadaşları onların önerilerini kabul ettiğinde çok sevindiğini belirtiyor. Yapılan araştırmalar, bu kuşağın televizyona ve basılı medyaya daha az ilgi duyduğunu gösteriyor. İnternetteki kampanyalarla daha çok ilgililer. Y neslinin yüzde 26’sı haftada 20 saatten fazla TV izliyor. Bilgisayardan TV programı izleyenlerin oranı ise yüzde 42.”

Y KUŞAĞI ARAŞTIRMADAN ALMIYOR

Y kuşağı için mobil araçların önemli bir bilgi kaynağı olduğunu vurgulayan Tüzün, Y kuşağının araştırmacı olduğunu, sorgulama mekanizmalarını kullanmaktan kaçınmadıklarını ifade etti: “Y neslinin % 50’si alışveriş yaparken akıllı telefonlarından ürünlerle ilgili araştırma yapıyor. Y kuşağı para harcama ve tüketim konularında diğer nesillere göre daha cömert. Satış ve pazarlama departmanları Y kuşağı için; sosyal medya mecralarının sık kullanılması, farklı kampanyalar düzenlenmesi, şeffaf ve güvenilir olunması, yeniliklerin takip edilmesi, online satış platformları ile faydalı içeriklerin oluşturulması ve mobil kanalların açık tutularak söz hakkı tanınması gibi farklı stratejiler belirlemek zorunda.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.