SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Ay ve akılları kurcalayan deli sorular!

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2019 21:30
Bursaspor’a ait iki araziyi ki bunlardan biri benzinlik arazisi borcuna karşılık alan kulüp başkanı Ali Ay, önceki gün basın mensuplarının önüne çıkıp, esip gürledi. Kendinden başka herkesi suçlayan Başkan Ay, iki de proje açıkladı.

Başkanın üzerine aldığı taşınmazlarla ilgili açıklamalarını bir kenara bırakıyorum. Tatmin edici bir tarafını bulamadığımızı da ifade edelim. Üzerinde durmak istediğim asıl nokta başkanın açıkladığı projeler.

Hani yönetim kurulundan bile gizlediğini söylediği o projeler. Bunlardan biri tay ocağı işletmesi. Başkan Ali Ay ise Mülk Yönetimi ve Projeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Şahin’in yıllık 700 ile 1 milyon lira gelir getireceğini ileri sürdükleri taş ocağı.

Ancak ortada önemli sorular var. Taş ocağında beton santrallerinde kullanılan asfaltın altında, inşaatta kullanılabilen çakıl üretilecek. Bunun müşterisi ise belediyeler. Bursaspor’un taş ocağını alması bir şeyi değiştirmeyecek. İhaleye girip alması lazım ihaleyi ki üretimi satabilsin. Çakıl nakliyesi çok sor bir ürün olduğu için Bursa’da üretip başka bölgelere göndermekte cazip değil. Bursaspor ihalesiz belediyelere bunu da satamayacağına göre, bu iş nasıl olacak?

İkinci soru ise Bursaspor bu ocağı nasıl işletecek. Gerekli araç parkı yok. Zaten spor kulübünün taş ocağı işletme imkanı da yok. O halde Bursaspor burayı aldıktan sonra işletmeye verecek. Bursaspor’un adı kullanılarak bu taş ocağı belediyelerden iş alacak. Bu plan işler mi ya da işletmeye talip olan hazırda birileri var mı? Bilmiyoruz.

Yine İsmetiye’de 110 dönüm bir arazi alınıyor Bursaspor adına. Bedeli tam 30 milyon lira. Oysa aynı arazi daha önce Bursaspor’a 15 milyona satılmak istenmişti. Ancak tarım arazisi olduğu için yönetim buna yanaşmamıştı. Bugün ne değişti ve neden iki misline bu arazi alınıyor? Cevaplanması gereken ciddi sorulardan biri de bu.

Gelelim Başkan Ali Ay’ın Bursaspor’dan 15 milyon liraya aldığı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki benzinlik alanına. Yunuseli Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki bu benzinlik istasyonu o bulvardaki tek benzinlik alanı. İşin uzmanları petrol firmalarının sadece tabela için 10 milyon ve üstü bir bedeli anında gözden çıkarabileceklerini ifade ediyor. Üstüne de inşaat maliyetini kabul edebileceklerine dikkati çekiyor. Yani çok değerli çok kıymetli altın yumurtlayan bir alan. Dereçavuş’taki araziyle birlikte başkan bu alanı da alıyorsa Bursaspor’daki alacağının büyük kısmının bitmiş olması gerekmez mi?

Şimdilik burada bırakalım. Devam edeceğiz!
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.