SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Başkan’dan CHP’lilere racon dersi!

Yazının Giriş Tarihi: 25.02.2020 22:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 22:03

Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Şubat Ayı ikinci toplantısında Başkan Alinur Aktaş, kelimenin tam anlamıyla CHP grubuna racon kesme dersi verdi. 
CHP’de kısa süre önce yapılan il kongresinde başkanlık koltuğuna oturan İsmet Karaca, ilk kez meclis grubuna başkanlık etti. Ardından da Büyükşehir Meclis Toplantısı’na katıldı. 
Meclis grubu Karaca’yı teamüllere aykırı olarak toplantılara katılmayan Mudanya Belediyesi Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın en ön sıradaki koltuğuna oturttu. 
Karaca bir müddet toplantıyı izledikten sonra yerinden kalkarak toplantıdan ayrıldı. Normal şartlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu tür ziyaretlerde bir hoş geldin deyip ufak bir söz hakkı veriyordu. Ancak bu defa bunların hiçbirini yapmadı. 
Meclis toplantısının son bölümünde CHP Grup Sözcüsü Zafer Yıldız söz istedi ve bu konuyu gündeme getirdi. Meclis başlarken İl Başkanı İsmet Karaca’nın meclise hayırlı olsun demek için katıldığını dile getiren Yıldız, kendisine hoş geldiniz denmemesinin kendilerini kırdığı söyledi. 
Zafer Yıldız devamında şunları söyledi, “Meclis Başlarken İl Başkanımız buradaydı. Kendisi hem il başkanımız hem grup başkanımızdır. Meclise hayırlı olsun demeye katıldılar. Siz kendisini arayarak hayırlı olsun demeyeceğinizi zaten beyan etmiştiniz. Bu sizin tercihiniz. 
Ama bugün buraya yüce meclise gelmiş olan İl Başkanımız hoş geldiniz demediniz. Daha önce buraya gelen ilçe başkanlarını bile tanıtarak hoş geldiniz derken il başkanımıza aynı şekilde bir davranışınız olmadı. Burası bizim evimiz sizde bizim başkanımızsınız. Türk misafirperverliğine de yakışmadı. Üzüntümü belirtmek istedim.” 
Alinur Aktaş, Zafer Yıldız’ın konuşmasını tamamlamasını bekledi. Konuşmanın tamamlanmasının ardından tam anlamıyla bir siyasi nezaket ve zarafet dersi vermeye başladı. 
Evet dedi Hoş geldiniz demedim. Devam etti söz hakkı da vermedim. Öncelikle Karaca’nın buraya katılıp burada olmayla ilgili bir müsaade istemediğinin altını çizdi. Meclisin asli unsurunun seçilmiş meclis üyeleri olduğuna atıfta bulundu. CHP İl Başkanı Karaca’nın meclisin asli unsuru olmadığını hatırlattı. 
Bu girişin ardından CHP Kongresi’nde İsmet Karaca’nın şahsıyla ilgili “ibrikçibaşı” sözlerini hatırlatarak, racon öyle kesilmez böyle kesilir tadında bir konuşma yaptı Alinur başkan. 
Bakın CHP Grubu’nun şahsında Karaca ile ilgili zarafetini bozmadan yaptığı açıklamada neler söyledi:
“Şahsımla alakalı çok bayağılaştırış,  ötekileştirişi ibrikçibaşı gibi söylemlerle şahsıma yapmış olduğu hakaret asla kabul edilemez. Dolayısıyla benim şahsıma böyle bir hakarette bulunan kişiye hakaretle karşılık verme nezaketsizliğinde bulunmam. Ama söz de vermem. Ve bu manada hoş geldiniz de demem.  Ben en azından hakaret etmedim.  O bana hakaret etti”
Başkan Aktaş, her seçilen oda başkanı, her seçilen siyasi parti başkanı ve ya meclisi ziyaret eden herkese hoş geldiniz diyerek gereken nezaketi gösterdiğini ifade etti. 
İnsanların eleştiri yapabileceğini bunun da siyasetin doğasında olduğunu hatırlatan Aktaş,  “Her ne kadar biraz önce tansiyon yükselse de Osman Ayradilli var bu kente hizmet eden bu kent için çaba harcayan. Saygı duyuyorum. Başkaları içinde bu geçerli. Ama siz benim şahsımı öyle tahkir edici bayağılaştırışı bu söylemlerde bulunursanız, kusura bakmayın nasıl muamele yaparsanız aynı muameleyi görürsünüz. Türk âdetinde de yapılan muamelenin aynıyla karşılık vermek vardır. Bende onu yaptım kendisine” ifadelerini kullandı. 


Başkan bir de kapı araladı. Dedi ki “eğer bu hakaretini geri alırsa yarın başka ortamlarda başka yerlerde karşılaşır, konuşur görüşürüz”
“Sırf bu şehirde ömrünü sadece AK Partili belediyelere çatmak üzere kurgulamış bir basın ağzıyla bana muamelede bulunursanız kusura bakmayın ama ben de size hoş geldin nezaketinde bulunmam” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Başkan Aktaş, “Hayırlı olsun demeyi çok arzu ederdim. Ama sırf bir mesleği yaşatabilmek azıda her şeyiyle yasal olan bir konuda hakaret ederseniz, karşılığını görürsünüz. Acaba nereden yaranız var bilmiyorum ama bu şehrin seçilmiş büyükşehir belediye başkanını ibrikçibaşı olarak tahkir etmeye kalkıyorsunuz” diyerek sözlerini sonlandırdı. 
Karaca, o sözleri söylerken muhtemelen baskın basanındır mantığı ile yapmıştı ancak Alinur Aktaş’ın da o sözlere sessiz kalması beklenemezdi tabi. 
Tartışma daha sonra AK Parti Grup Sözcüsü Fethi Yıldız’ın sözleri ile alevlendi. Yıldız, siyasi parti il başkanının meclisin ön sırasında oturmasının da kurallara uygun olmadığını AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın bir yıl önce Meclisi ziyaretinde arka sıralarda oturarak izlediğini hatırlattı. 
Hemen ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Osman Ayradilli ise Karaca’nın grup toplantısının ardından ayrılmak istediğini ancak kendilerinin daveti üzerine meclise geldiğini söyledi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türyılmaz’ın geleneksel olarak oturuma katılmaması nedeniyle Karaca’yı onun koltuğuna kendilerinin oturttuğunu ve il başkanlarının böyle bir talebinin olmadığını aktardı. 


Meclisteki bu tartışma son aylarda Alinur Aktaş’a yönelik gerek çamur medyasında gerekse CHP’nin bir kanadında yürütülen karalama ve yıpratma kampanyalarına artık Aktaş’ın aynı ya da daha üst seviyede bir sertlikle yanıt vereceğini de gözler önüne serdi. Nezaketi ve zarafeti ile işine bakan ve kent için gecesini gündüzüne katan Alinur Başkan, bunca çabasına rağmen yapılan bu bel altı vuruşları hak etmiyor. 
Buna rağmen asla seviyesini ve beyefendiliğini bozmayan Aktaş, artık sesini oldukça yükseltecek gibi duruyor. Bursa’da şeffaf bir yönetim sergileyen ve her kesimin sesine kulak veren Aktaş, saygıyı fazlasıyla hak ediyor. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.