SON DAKİKA
Hava Durumu

ALKOLE DAHA ÇOK VERGİ

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 21:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 21:15
Alkole daha çok vergi getirilmesi gündeme geldi. Kabinede değişiklik yapıldıktan sonra gündemin ilk maddelerinden birinin alkole daha fazla vergi konulması olacağı dile getiriliyor. Kararı muhalefet partileri de destekliyor.

Şimdi bu yazdıklarımı okuyan muhalif bir beyinsiz; “Kabine değişiyor. Oh oh pek güzel. Batıyorlar bunlar.” (Kabine değişikliği ile batmanın ne alakası var demeyin. Bunlar böyle şeylere pek sevinir.) Diye sevindirik olduktan sonra “Bak İslamcı Tayyip alkole daha yeni konan vergileri bir daha arttırıyor. Halkın masum alkolü, sigarasıyla açıkları kapamaya çalışıyorlar.” Diye bas bas bağıracaktır.

Üzgünüm beyinsiz muhalif! Türkiye’den bahsetmiyorum. Mevzubahis İngiliz Parlamentosu. Alkol vergilerinin arttırılması orada konuşuluyor. Neden mi? Arz edeyim;

Obezite almış yürümüş, alkol tüketim yaşı iyice aşağılara düşmüş, alkol bağlantılı suç oranları yükselmiş, aile içi şiddetin alkolle bağlantısı büyük ciddiyet ar7z ediyormuş… Daha bir sürü neden…

Bu yüzden İngilizler halkı alkolizmden uzaklaştırmak için çok ucuz olan alkollü içki fiyatlarına ek vergiler koymayı planlıyor. Hele şu bizim Boris bir başbakan olsun ilk iş Brexit ardından bu konu gelecek gündeme…

Keza, Avustralya da aynı sebeplerden dolayı aynı şeyi tartışıyor.

Ya bizde ne oluyor?

Bizde ise sırf muhalefet, daha doğrusu “Tayyibe gıcıklık” olsun diye bu tip şeylere karşı çıkılıyor.

Sözcü gazetesi Temmuz ayından itibaren içki ve sigaranın üzerindeki ÖTV oranlarının arttırılması konusunu öyle bir ele alıyor ki zannedersiniz gariban halkın ekmeğine yüzde yüz zam yapılmış da millet açlıktan kırılacak.

Bakın haberi nasıl veriyorlar?

“Satın alma gücü paritesine (SGP) göre Türkiye'nin satın alma gücü hem AB ortalamasından yüzde 35 düşük hem de alkol fiyatları AB ortalamasından yüzde 63 daha pahalı.  SGP'ye göre Almanlar 100 birim içki satın alırken Türk vatandaşlar 29 içki alabiliyor.”

Yani bizim vatandaşımızın alkolün zararlarından etkilenmesi biraz olsun engelleniyor ama bunlara göre iş farklı. Millet gönlünce içemiyor. İçip güzelleşemiyor. Güzelleşemeyince de bizi İzmir’den denize dökmek isteyenlerin sayısı azalıyor. Berbat bir durum yani.

Sigara fiyatlarına da çaktırmadan laf konduruyorlar ama bu konuda o kadar da cesur davranamıyorlar.

Bu arada İngiltere’de bir paket sigara 10 Pound yani bugünkü kurdan 70 lira…

Gördünüz mü adamların uğraştığı şeyi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.