SON DAKİKA
Hava Durumu

Allah'a Yardım Etmek…

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2018 18:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 18:09
Yıl 2014…
İsrail Ramazan’da, Gazze’ye yine vahşice saldırıyor…
Kamuoyu, Fethhuşşeytan’dan açıklama bekliyor…
İsrail’deki çocuklar için gözyaşı döken hoca kılıklı şeytan Filistin’de şehid edilen çocuklar için neden konuşmaz?
Nihayet birkaç gün sonra konuştu. Şeytanlarıyla itikaftaymış:

“İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’in maneviyatına girdiği, Hakk’ın rızasını kazanmak için Kadir Gecesi’ni aradığı mübarek günlerde İsrail ordusunun Gazze’ye ve mazlum Filistin halkına yönelik saldırısından itikafta bulunduğum esnada haberdar edildim. Kadın ve çocuk demeden masum insanların topyekün bir saldırı sonucu katledilmesini hiçbir vicdan kabul edemez. Yıllardır tarassut altında yaşayan ve insani ihtiyaçlarını karşılamaktan bile mahrum bırakılan Gazze’li kardeşlerimizin yaşadığı acılar, insaniyetini yitirmemiş herkesi ve bütün yeryüzünü ihtizaza getirecek kadar büyük. Devletler çapında güçsüzlüğümüzün ve dünya dengesinde hiçliğimizin ağırlığını bir kere daha hissediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Erhamürrahimin’den rahmet, yakınlarına ve bütün Filistin halkına başsağlığı dilerim. İsrail’in Gazze’ye yönelik bu saldırısının bir an evvel sona ermesi ve barışın sağlanması için elimizden gelen sadece tazarru ile Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve gayretine sığınmak. Allah’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bu günlerde Mevla’dan, bütün mazlumlara ve hususan Gazzeli kardeşlerimize yardımcısı olmasını niyaz ederim.''

Anahtar cümle: “Tazarru ile Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve gayretine sığınmak."
Özeti: ‘Allah gayret etsin ve yardım etsin. Biz zayıfız ve hiçiz’

Bir yandan da Allah için gayret eden, içlerindeki merhamet duygusu ile Filistin’li Müslümanlar için bir şeyler yapmak için çırpınan ve hasbel beşer bir şeyler de yapan insanlara karşı da her türlü fitne fücur/ kumpası çevirmekten geri durmuyordu.

Bugünlerde de İsrail Kudüs’te Müslüman Filistin’li kardeşlerimize saldırılarına devam ediyor. 55 Müslüman şehid olmuş, binlercesi de yaralanmıştır. Ellerinden bir şey gelmediğini düşünen Müslümanlar ‘Dua’ya yükleniyorlar. Ancak Allah ‘Fiili Dua’ istiyor bizden. Bizim ‘O’na yardım etmemiz’ durumunda O’nun da bize yardım edeceğini söylüyor. (Muhammed:7) Allah Onlara bizim elimizle azap etmek, onları rezil etmek, onlara karşı bize zafer kazandırmak (Tevbe:14) istiyor.

Biz Allah’a nasıl yardım edeceğiz?

Biz Allah’a Sünnetullah’ın tecelli etmesi için gerekli adımları atarak yardım edeceğiz. Önce elimizle değiştirebileceklerimizden başlamak, sonra da dilimizle tepkimizi göstermek ve en sonunda da kalbimizle buğz etmek zorundayız. Bu sıralamayı bozmamak zorundayız. Elimizden geleni yaptığımızda direndiğimizde ve korkmadığımızda da Allah bizimle birlikte olacak ve bizim attığımızı O atacaktır. (Enfal:17)

Elimizden gelen en önemli şey, oluşturacağımız sinerji ve destekle zulme karşı dimdik duran liderlerimizin elini güçlendirmek ve her ne pahasına olursa olsun arkasında durmaktır.

Nitekim bu sinerjiyi oluşturduk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde İslam Ülkeleri İsrail ile ilgili ciddi kararlar almışlardır.
Özetle:
“İsrail'in Gazze'deki suç eylemini güçlü ifadelerle kınıyoruz. İsrail, ABD'nin desteği ile vahşi bir suç işledi.
ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıması statüyü değiştirmez.
Bu saldırganlık cezalandırılmalı. BM sorumluluğunu yerine getirmeli.
ABD'yi takip eden ülkeler suç ortaklığı yapmış olur.
ABD'yi takip eden ülkelere karşı, siyasi ve ekonomik adımlar atılmalı.
ABD'yi takip eden ülke, şirket ve bireylere kısıtlama gelmeli.
Filistinliler için uluslararası koruma gücü yerleştirilmeli.
BM kurumları, uluslararası soruşturma komitesi kurmalı.
İİT uzmanlar komitesi kurulmalı, katliam soruşturulmalı.” (Kaynak: Timetürk)

Bu kararların uygulanması ve bir adım ötesine geçilebilmesi için bize düşen sabır ve kararlılıkla takip etmek olmalıdır.  Böyle yaparsak Allah ta bize yardım edecek ve sünnetini işletecektir.
Allah direnenlerle/kararlılarla beraberdir. (Bakara:153)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.