SON DAKİKA
Hava Durumu

Kiraladıkları arabayı, satıp daha sonra çaldılar

 Ankara’da kiraladıkları lüks otomobilleri devir işlemi yapmadan Şanlıurfa’da satan ve yanlarında bulundurdukları yedek anahtarlarla gece s

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kiraladıkları arabayı, satıp daha sonra çaldılar
 Ankara’da kiraladıkları lüks otomobilleri devir işlemi yapmadan Şanlıurfa’da satan ve yanlarında bulundurdukları yedek anahtarlarla gece saatlerinde bir daha çalan çete, polis tarafından çökertildi. Dolandırıcılığın boyutu hem polisi hem de otomobilleri satın aldıklarını düşünen şahısları şaşırttı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa’da piyasa değeri yaklaşık 750 bin lira olan 12 lüks otomobilin çalındığı bilgisini aldı. Olayla ilgili çalışma başlatan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, araçlardan 4 tanesini Birecik ilçesi otoban girişinde, 3 tanesini Diyarbakır yolu üzerinde, 5 tanesini ise Şanlıurfa il merkezinde yakaladı. Otomobillere el koyan polisler içerisindeki M.K., E.G., A.Ş., M.Ş., O.Ş., S.M., M.Ş., A.Ş., D.Y. ve S.K. isimli şahısları gözaltına aldı.
Olayın boyutu polisi bile şaşırttı
Olayı detaylı bir şekilde inceleyen polisler, hırsızlığın farklı bir boyutta olduğunu tespit etti. Lüks otomobillerin M.Ş. ve S.K. isimli şahıslar tarafından önce Ankara’daki bir araç kiralama iş yerinden kiralandığı, daha sonra ise Şanlıurfa’daki bazı şahıslara devir işlemleri yapılmadan satıldığı belirlendi. Otomobilleri sattıktan bir süre sonra Ankara’dan yanlarında 8 kişi ile dönen M.Ş. ve S.K. isimli şahısların daha önceden yaptırdıkları yedek anahtarlarla araçları sattıkları şahısların evlerinin önünden gece saatlerinde çaldıkları belirlendi. Şanlıurfa’da otomobilleri satın alan ve çalınması üzerine polise başvuran şahıslar ise yaşanan bu gelişme üzerine neye uğradıklarını şaşırdı.
Cezaevine gönderildiler
Yakalanan şahıslardan 8’i işlemlerinin ardından serbest bırakılırken M.Ş. ile S.K. ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından Oto Hırsızlığı, Dolandırıcılık ve Güveni Kötüye Kullanma suçları kapsamında 6 dosyadan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Otomobiller ise yasal sahiplerine teslim edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.