SON DAKİKA
Hava Durumu

Aman Allah’ım Gemlik’te neler oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2021 21:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2021 21:32

Gemlik’te bu dönem başkan yardımcısı olarak görev yapan Zeynep Akış Serintürk, gerek olayların içinde olması gerekse de zaman zaman ilginç çıkışları ile sık sık gündeme gelen bir isim. 


Hatta Bursa’da en fazla gündeme gelen başkan yardımcısı diyebiliriz. Dönemin ilk yılında belediyedeki makamında korkunç bir olayın kahramanı olan ve odasında rehin alınan Zeynep Hanım, ilginç bir portre çiziyor.
Gemlik’te katıldığı bir yayında halkın Gemlik Belediyesi hizmetlerinden memnun olmadığını söyleyen Zeynep Hanım bir anda sadece Gemlik değil Bursa’da da gündem olmuştu.
 Bu çok rastlanan bir durum değildi. Bir belediyenin başkan yardımcısı belki de ilk kez kamuoyu önünde bu kadar cesurca başkan yardımcısı olduğu kuruluşun hizmetlerinin halkı memnun edecek düzeyde olmadığını seslendiriyordu. 
Her ne kadar konunun kamuoyu gündeminde patlamasının ardından bir miktar geri adım atar havası verse de belli ki Zeynep Hanım oldukça dik ve net bir isim. Ve genel yapının aksine düşündüklerini cesurca dile getiren biri. 
Ve dün bu kez sosyal medya hesabı üzerinden çok enteresan bir paylaşım yaptı, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk. 


Ben, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve Uğurlu Gelecek adına siyasi çalışmalarımız ve siyasi hedeflerimiz içerisinde farklı emeller peşinde olan insanların taşeron elemanlığını yapmak için değil, Gemlik’imiz adına elimden gelenin en iyisini yapabilmeyi kendime amaç edinmiş bir siyasi ve bir kamu görevlisiyim” diye başlayan paylaşımın her satırı oldukça ilginç. 
Belli ki Gemlik Belediyesi’nde rutinin ve hizmetin dışına çıkmaya çalışanların bir baskısı var. Belli ki birileri Gemlik Belediyesi üzerinden operasyonlar çekmek istiyor. Ve Zeynep Akış Serintürk bir kez daha çıkış yaparak ayar veriyor. Ya da hodri meydan çekiyor. 
Zeynep Hanımın mesajından devam edelim;


Görevim ve siyasi görüşüm-duruşum dışında başka hiçbir düşüncem, amacım ve kaygım olmadığı halde, bazı çirkin düşüncelerden duyduğum rahatsızlığı dile getirmek istediğim kadar bunlara her kim karşımda olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğimi ilan ediyorum
Zeynep Hanım baskılardan ya da yaşadıklarından oldukça bunalmış olacak ki açıkça feryat ediyor, öyle abanın altından gizli gizli değil açık açık da sopa gösteriyor. 


Belli ki belediye içinde ve CHP’de büyük bir kaynama, büyük bir savaş var. Dahası CHP’de Bursa ve Gemlik hesapları daha bugünden büyük bir savaşa sahne oluyor.
 Aslında Son bir yıldır Gemlik’te yaşananlar, buradaki pis savaşı ortaya koyuyor. Ve Bursa’dan Gemlik’e ciddi bir müdahale var. 


Zeynep Hanım devamında, “Buradan benim üzerimden kendi payına siyasi gelecek kurgulayanlara şahsen sesleniyorum. Ben hiçbir kimsenin hayal ürünü plan ve yapılanmalarında basamak değilim ve basamak olmayacağım. Benim ve çok kıymetli ailemin adını kirletecek tüm girişim ve karanlık hamlelerle savaşacağımı tüm hesaplarda beni kendisine engel olarak görenlere engel olarak sonuna kadar kalmaya devam edeceğimi en ciddi düşüncelerimle beyan ediyorum. ” ifadelerini kullanıyor. 


Gemlik Belediyesi ve CHP’de büyük bir kaos olduğu ortada. Zeynep Akış Serintürk’ün sözleri ne yenilir ne yutulur cinsten. 
Üstelik her satırı izah ister. Neler oluyor Gemlik’te yetkili bir ağzın açıklaması şart. CHP İl Başkanı İsmet Karaca, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan örneğin çıkıp bu durumu kamuoyuna açıklamalılar. 
Zeynep Hanım, CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi whatsapp grubundan da ayrılmış. Kriz ciddi boyutta yani. Belli ki artık mızrak çuvala sığmıyor ve Gemlik patlamak üzere. Biri çıkıp bunların ne anlama geldiğini açıklamalı. 
Zeynep Hanım kadar cesur olmalı birileri ve kamuoyuna bunların hesabını vermeli. Belli ki Zeynep hanım çok bunalmış ve bunsan sonraki adımının bu yapıları deşifre etmek olma ihtimali yüksek. Eğer büyük baskılarla susturulmazsa.  
Hayretle ve merakla izliyoruz. 

 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.