Bozbey, İstanbul’da parti toplantısındayken Bursa afeti yaşadı: Bursalılar yollarda perişan oldu!

Bursa'da bir anda bastıran sağanak yağış hayatı felç ederken, duran Bursaray seferleri nedeniyle vatandaşlar yollarda kaldı. Vatandaşlar belediye otobüsleri ile yola devam etmek zorunda kalırken, yağış nedeniyle bir çok yerde ev ve işyerlerini su bastı, caddelerde göller oluştu.  Bursa afeti yaşarken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in İstanbul’da parti toplantısında olması da tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 18:34

Bursa etkili sağanak yağışa teslim oldu. Öğleden sonra başlayan ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle metro istasyonlarını su basınca, Bursaray seferleri yapılamadı. Belediye otobüsleriyle gidecekleri yere devam etmek isteyen vatandaşlar dakikalarca sağanak altında otobüs bekledi. Vatandaşlar otobüsler yetersiz olunca İzmir yolunu keserek tepki gösterdiler. Yıldırım, Osmangazi ve Yenişehir’de de etkili olan sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su basarken, bazı AVM’lerin otoparkları da sular altında kaldı. Yıldırım’da birçok araç sel sularıyla sürüklendi. Yaklaşık bir saat süren sağanak nedeniyle Bursa adeta kilitlendi.

Bursa’da bunlar yaşanırken Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Bozbey ise İstanbul’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısındaydı. Önceden bilinmesine ve uyarı yapılmasına rağmen Bozbey’in Bursa’yı terk etmesi ve sel afeti sırasında İstanbul’da olması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Sağanak nedeniyle Bursa trafiği de uzun süre kilitlendi.