Facia ucuz atlatıldı

Bursa’da bir fabrikada başlayan ve kısa sürede 3 fabrikaya daha sıçrayan yangın 400’ün üzerinde itfaiye erinin çabası ile söndürüldü. Olası can kaybını önlemek için fabrikaların çevresindeki evler kısa sürede tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 21:34

Yangın, Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’nde bulunan bir fabrikada başladı. Kısa sürede büyüyen alevler, fabrikanın yanında bulunan 3 fabrikaya daha sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazözler, TOMA, Tarım A.Ş.’ye ve Yıldırım Belediyesi’ne bağlı tankerler sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangın mahalline gelerek açıklamalarda bulundu. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonrası kontrol altına alınan yangın, dron ile havadan görüntülendi.

400'ÜN ÜZERİNDE PERSONEL İLE MÜDAHALE EDİLDİ  

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangın bölgesinde yaptığı açıklamalarda 400 itfaiye erinin yangını söndürmek için çalıştığını ifade etti. Yangın bölgesine gelen Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Yangın şu anda 4 fabrikada etkili oldu. Yangını büyük ölçüde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etti. Bir taraftan itfaiye ekiplerimiz, diğer taraftan orman ve emniyetimizin TOMA'ları ile yangına müdahale edildi. Ciddi bir sıkıntı kalmadı. Yangın, ikametlere ulaşmadı ancak tedbir amaçlı evleri boşalttık. Arkadaşlarımızın gayreti ile kimsenin burnu kanamadan atlatıyoruz. Sadece 1 itfaiye eri aşırı dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yangının sebebini rapor gelmeden söyleyemeyiz ancak, geri dönüşüm fabrikasından başladığını düşünüyoruz." dedi.

YILMAZ: “CAN KAYBIMIZ YOK”   

Olay yerine gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, can kaybının ve yaralanmanın olmadığını vurgulayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, “Yıldırım'a, Bursa'ya geçmiş olsun diyorum. Çelebi Mehmet Mahallesi'nde geri dönüşümcülerin olduğu bölgede bir yangın çıkıyor. Kağıt deposunda başlıyor, akabinde de yorgan yapılan elyafların, süngerlerin olduğu depoya sıçrıyor. Herhangi bir can kaybımız yok. Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'nin tüm ekipleri alanda seferber oldu. Helikopter istendi ama daha bölgeye ulaşmadı. Arkadaşlar değerlendiriyor. Can kaybı, yaralanma yok sadece maddi hasarlı bir yangın diyebiliriz.” dedi. 

Yaşlı kadın yangından son anda kurtarıldı    

Bursa'da bir fabrikada çıkan ve sonrasında 2 fabrikaya daha sıçrayan yangını söndürmek için ekipler çalışmasını sürdürüyor. Yanan fabrikanın hemen bitişiğinde bulunan evde yaşayan yaşlı kadın, yakınları tarafından evden çıkartılarak araç ile güvenli bölgeye götürüldü. Fabrikaların çok yakın yerde bulunmasının ardından tüm evler tahliye edildi. Yanan fabrikanın bitişiğindeki evde yaşayan yaşlı kadını ise yakınları gelerek evden çıkardı. Araca bindirilen kadın güvenli bölgeye götürüldü.