Bu atama seçime gölge düşürür!

Büyükşehir Belediyesi’ne daire başkanı olarak atandığını daha önce sehirmedya.com’un gündeme getirdiği Bursa İl Seçim Kurulu eski Başkanı Mehmet Us’un Basın Yayın Daire Başkanı atamasıyla birlikte Bursa’daki yerel seçimler tartışmalı hale geldi. Bozbey’in mazbata töreninde adeta bir amigo gibi alkış isteyen Us’un önümüzdeki süreçte Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanacağı ve ballı emekli maaşı almaya hak kazanacağı ileri sürülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:04

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel seçimlerin hemen ardından BUSKİ’de düzenlenen törenle mazbatasını almıştı. Mazbata töreninde dönemin İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Us, tıpkı bir amigo gibi Bozbey’e alkış isterken olayın ardından büyük tartışmalar yaşanmıştı. Devletin soruşturma açtığı Us’un geçtiğimiz aylarda Bozbey daire başkanı kadrosu ile Büyükşehir’e almış ancak görev vermemişti. Ancak son yaşanan gelişme ile Mehmet Us Basın Yayın Daire Başkanı oldu.

Yerel seçimlerin adil ve şaibesiz bir şekilde yapılmasından sorumlu olan kentteki en yüksek görevli olan İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Us’un seçimin ardından yaşadığı coşku ve sevincini ortaya koyduğu mazbata töreninin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde adeta bir diyetin karşılığı olarak Daire Başkanı yapılması büyük tartışmalara yol açtı. Kamuoyunda seçim süreciyle ilgili sorular oluşurken, Mehmet Us’un atamasının bir diyet ödemesi olduğu kanısı öne çıkıyor.

AMİGO GİBİ ALKIŞ İSTEĞİ

Mehmet Us, BUSKİ önündeki mazbata töreninde, “Canla başla çalıştınız, Mustafa Bozbey başkanınıza alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz? Biraz daha lütfen" diyerek alkış istemiş, bunu birkaç kez tekrarlamıştı. YSK bu olayın ardından Mehmet Us hakkında idari soruşturma başlatmış, "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

(Ayşe Candan)