CHP’li başkanlara “Çelik” tepkisi!

Geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da düzenlenen düğünle Eski bakanlardan Artvin Milletvekili Faruk Çelik ile Bursa eski Milletvekili Mustafa Esgin’in çocukları dünya evine girdi. İş ve siyaset dünyasından birçok tanınmış ismin katıldığı törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in de katılması ve paylaşım yapmaları CHP tabanında tepkiye yol açtı. Paylaşımların altına yorum yapan CHP’liler, her iki başkana da tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:00

Hafta sonu Faruk Çelik ve Mustafa Esgin’in dünür olduğu düğün merasimi Bursa gündemine damga vurdu. Yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey ile eski Bakan ve AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in yıllara dayanan dostlukları kamuoyunda biliniyordu. Yerel seçimlerin ardından ikilinin ilişkisi özellikle siyasi camiada daha fazla tartışılır olurken, Büyükşehir yönetiminde Çelik etkisinin de olduğu dilden dile dolaşıyor.

Tam da bu süreçte eski Bakanlardan Artvin Milletvekili Faruk Çelik ile Bursa eski Milletvekili Mustafa Esgin’in çocuklarının düğün cemiyeti bir kez daha tartışmaları ateşledi. Düğüne Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in de katılması ve verilen görüntüler CHP tabanında tepkiye yol açtı. CHP’liler ve vatandaşlar tarafından paylaşılan yorumların bazıları şöyle; , “Ya biz AKP’lilerle el ele olun diye mi oy veriyoruz”, “Cavit ve Faruk abin senin önünü açtı, sende gölgelerinden sakın ayrılma üşürsün”, “Ülkeyi yolanlar ordusu. Herkes yolunda A.Ş”, “Başkan AKP’nin gölgesinden çık. Mantarlaşırsın sonra millete ne söz verdiniz ise size ondan ney verdiler başka bir şey için değil”, “Bursa için umutlanmıştık, hevesimizi kursağımızda bıraktınız. Eski tas eski hamam”.

(Ayşe Candan)