Vekiller Nilüfer’e neden sessiz!

Nilüfer Belediyesi’nin uygulamadığı yıkım kararları ve  kaynağı açıklanmayan 1 milyar liralık bağış başta olmak üzere üst üste yaşanan skandallar karşısında Bursa milletvekillerinin sessizliği dikkatlerden kaçmıyor. Örneğin belediye atamalarıyla ilgili defaten paylaşım yapan Mustafa Varank, Refik Özen gibi isimlerin yanı sıra yerli yersiz her konuda şovları ile gündeme gelen İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, konu Nilüfer olunca sessizliğe bürünmüş durumda.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 12:50

Bursa’da rant havuzunun kurulduğu, kirli ittifakların hüküm sürdüğü Nilüfer’de ülkeyi ayağa kaldırması gereken skandallar yaşanırken Bursa milletvekillerinin sessizliği gözlerden kaçmıyor. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala ile MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ı Ankara’da yoğun ve önemli görevleri nedeniyle bir kenara bırakırsak, diğer milletvekillerinin açılış, düğün, nikah, cenaze katılımları, eş dost ahbap ziyaretleri ile sosyal medyada ve basında boy göstermelerine rağmen kentin önemli konularında sessiz kalmaları oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyor. Bursaspor gibi pr yapılacak konularda en önde olan vekillerin kentin asıl tartışılması gereken konularında sessizliğe bürünmesi de tartışmalara yol açıyor.

Bursa’da AK Parti’den Mustafa Varank, Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Yavuz, Ayhan Salman, Osman Mesten, Emel Gözükara Durmaz, Muhammet Müfit Aydın, MHP’den Fevzi Zırhlıoğlu, CHP’den Kayıhan Pala, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal, İYİ Parti’den Yüksel Selçuk Türkoğlu Hasan Toktaş, Saadet Partisi’nden Mehmet Atmaca ve Gelecek Partisi’nden Cemalettin Kani Torun’un kentle ilgili tartışmalarda çıkıp iki laf etmemelerinin nedeni merak ediliyor.

Bursa’da aylardır Şadi Özdemir döneminde Nilüfer Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı verilen Dağyenice’deki medyası olan Bungalov Sitesi, Referans Yemek firmasına ait Görükle-Tahtalı arasındaki kale duvarını andıran kaçak duvarlar, Hasanağa Göleti’nin içine kadar giren kaçak bungalov evleri, Ertuğrul’daki kaçak beton santrali başta olmak üzere Nilüfer adeta kaçak yapılaşmanın başkentine dönüşürken, milletin oy verip hakkını hukukunu korumasını istediği vekillerin bunları görmemesi ve tepki vermemesi kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Ve Şadi Özdemir utanmadan adres olarak çevre bakanlığını gösteriyor yıkımlar için. Bir AK Parti vekili de çıkıp höst demiyor.

Son Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Nilüfer Belediyesi’nin 1 milyar lira bağış almak için getirdiği teklif oy birliği ile geçti. Ancak bu bağışın kimlerden ve neye karşılık alındığı açıklanmadı. Kamuoyunda tepkilere rağmen hiçbir siyasi parti il başkanlığı ve milletvekili bu durumu sorgulamaya yanaşmadı. Çıkıp bir açıklama yapmadı. Yaşanan bu durum Nilüfer’deki rant ittifakının ve rant baronlarının ve etkili ağabeylerin hedefi olmamak için sessizliğin sürdüğü yönünde.

Yerel seçimlerden beri bir kez daha Nilüfer Belediyesi’nin yaptıklarının göz ardı edilmesi, Nilüfer rant ittifakının siyasi parti gözetmeksizin gücünü artırarak sürdürdüğünü de ortaya koyuyor.

(Alpaslan YILDIZ)