SON DAKİKA
Hava Durumu

Anlatmak mümkün değil

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2020 19:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 19:31

Hep düşünüyorum, sürekli anlatıyoruz ama bir türlü anlamıyorlar. Mesleğimiz meram anlatmak ama “yoksa bu işi beceremiyor muyuz?” Diye şüpheye düşecek hale kadar geldim.

Tam o sırada imdadıma değerli dostum Alp yetişti. Çok eski ve fikirlerine saygı duyduğum bir dostumdur Alp. Bir o kadar da severim. O da biraz benim gibi komplo teorisyenidir ama öyle işkembe i Kübra’dan atmaz. Mantıklı konuşur. Çok güzel özetlemiş durumu. İçim rahatladı. Suç bende değilmiş demek ki.

Yazdıklarına hafif bir sansür uygulayarak aşağıda iktibas ediyorum. Cevaz aldım merak buyurmayınız;

Emekli astsubay olan amcam 70'li yıllarda İzmir'de Aras kompresör fabrikasında çalışıyordu.

Her gün fabrikanın tuvaletleri tıkanıyormuş ve borudan yumruk büyüklüğünde taşlar çıkartılıyormuş. Birkaç işçinin günlük işi sâdece tuvalet borularını temizlemekmiş ve bu da üretimi etkiliyormuş.

Efendim olay şuymuş : Fabrikada çalışan ....lı vatandaşlar sabah işe gelirken dışarıdan ceplerine yumruk büyüklüğünde taşlar doldurup getiriyor ve kıçlarını sildikten sonra tuvaletin deliğine atıyorlarmış. 20 küsur senesi askeriyede davar gütmekle geçtiği için bu işi amcama havale etmişler, bizim amca da o haltı yediklerini bildiği işçileri kadar karşılarına alıp:

"Bak oğlum; bu musluk, buradan akan suyla tası doldurup kıçınızı yıkayın, aha bu rulo şeklindeki kâğıtla da kurulayın, dışarıdan yumruk büyüklüğünde taşları cebinize doldurup getirip onlarla kıçınızı sildikten sonra tuvalet deliğine atmayın. Bu kenef borusunun çapı şu kadar, sizin attığınız taşlar bu borudan geçemez tıkar, illâ da bu b...u yiyecekseniz bari o taşları şu köşedeki çöp kutusuna atın da deliğe atmayın"

Diye nasihât etse de millet aynı b...u yemeye devam ediyormuş. Sonra ne oldu bilmiyorum . . .

Eee, bunu niye mi anlattım?

İnsan denen irrasyonel mahlukun yapısı hakkında bir fikir vermesi açısından yazdım; ne zaman içimden affedersiniz bir Ceğapeli, kamaliz b.k püsür bir sapığa doğruları anlatmak gelse o işçiler aklıma geliyor, kendi kendime "s.....et p.......i, bu kadar yapılanı edileni görüp de hâlâ Reis'e ve Müslümanlara düşman olmaya devam edecek kadar beyinsiz ve karaktersiz bir kanişe laf anlatmak için harcadığın enerjiye yazık; anlayana sivrisinek saaaz, anlamayana ne karar soksan çıkarsan az . . ." deyip vazgeçiyorum. . .

Alp Durmuş”

Eyvallah Alp, sayende yazıyı beleşe getirdik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.