SON DAKİKA
Hava Durumu

Arılar ve hayat!

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2019 21:30
Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli bilim adamlarından biri olan Albert Einstein’ın o önemli tespitini tekrarlayarak başlayalım:  “Arılar yok olursa insanlığın 4 yıl ömrü kalır”

Son yıllarda toplu arı ölümleri sık sık haber oluyor. Daha dün İnegöl’de binlerce arı öldü. Arıların ölmesine neden olan en önemli faktör ise kontrolsüz ve kaçak tarım ilaçlarının kullanılması.

Kimyasal tarım ilaçlarının kontrolsüz ve kaçak kullanılması doğaya ve toprağa verdiği zarar kadar arılara da büyük zarar veriyor. Arılar besin kaynaklarının çevrimini sağlıyor.

130 bin farklı ürünün üremesini sağlar. Arıların yok olması durumunda önce bitkiler, ardından hayvanlar yok oluyor. Bu da insanın iki temel besinini ortadan kaldırıyor. Yani insanlık nesli yok olma riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Gerek tarım bakanlığı gerekse taşra teşkilatlarının doğaya, toprağa ve arılara büyük zarar veren bu gübre işini çok sıkı bir şekilde kontrol altına alması, mümkünse kimyasal tarım ilaçlarının kullanımını sıfıra indirmesi büyük önem taşıyor.

Sık sık Türkiye’den ihraç edilen tarım ürünlerinin kimyasal ilaç ve gübre kalıntıları nedeniyle geri gönderildiğini duyuyor ve okuyoruz. İnsan sağlığını direk olumsuz etkileyen bu ilaç ve gübrelerle mücadele noktasında adım atılması büyük önem taşıyor.

Manavdan, pazardan, marketten alınan sebze ve meyveler aracılığı ile mutfaklarımıza gelen bu zehirli ilaç ve gübre kalıntıları, sağlığımızı da ciddi anlamda tehdit ediyor. Arıları öldüren bu kimyasallar insanları da kanser başta olmak üzere birçok hastalığın pençesine atıyor. O halde Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı bugünümüz ve geleceğimiz için bu konuya çok daha hassasiyetle eğilmeli, gereken önlemleri, gerekirse radikal adımları atmalı…

Solo Türk Bursa’ya geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göklerdeki gururu Solo Türk bir kez daha Bursa’ya geliyor. Solo Türk Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı tarih olan 11 Ekim’de Bursa’da olacak. 11 Ekim 2019 tarihinde Mudanya semalarında o muhteşem gösterilerini bir kez daha Bursalılar için yapacak. Mudanya Sahili’nde daha önce Türk Yıldızları muhteşem bir gösteri yapmış, binlerce Bursalı Mudanya sahiline akmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.