SON DAKİKA
Hava Durumu

At yalanını sevsinler inananı!

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2021 22:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 22:30

Ne yazık ki muhalefet uzun zamandır yalan ve algı üzerinden çirkin bir siyaset yapıyor. Oysa ülkede muhalefet yapmak için çok alan var ve doğru yapılacak siyasete de ülkenin çok ihtiyacı var. 
Son dönemde Bursa’yı hedef alıyor sistematik bir şekilde bu algı ve yalanla süslenen kara propaganda odakları. Son yerel seçimlerde büyük acıya sebep olan Bursa yenilgisi için muhalefetin acısını kara propaganda ile hafifleterek, buradan bir sonuç alacaklarını sanıyorlar. 
Dertleri milleti kandırmaktan başka bir şey değil. Çalıştıkları ajans milleti ahmak sanıyor ama daha önce muhalefeti ahmak yerine koyuyor açıkçası. 
Ne yazık ki muhalefet hedefe giden yolda her şey mubah anlayışı ile hareket ediyor ve bunun en önce kendilerine bile faydası olmadığını göremiyor. 
Öyle olsa son bir yılda başvurdukları bu çirkin siyasetin oy oranlarına yansıması, dahası arkalarında bir rüzgarın olması gerekirdi.

Oysa değişen bir şey yok. 


İktidarın göreceli oy kaybı ile mutlu oluyorlar ki bu durum iktidar açısından bir handikaba dönüşmez. Seçime daha var ve konjonktürün nasıl olacağını şimdiden kestirmek güç. 


Gelelim bu yalan merkezlerinin utanmazca sahneledikleri son oyuna.

Ankara’da şımarık bir genç, arabasına çakar takıp kısıtlamayı deliyor. Malum bizim halkımızda siyasilerle fotoğraf çektirmek hastalık derecesinde önemli bir durumdur. 
Siyasiler de vatandaşlarla bol bol fotoğraf verirler. Yanına gelen birinin GBT’sine bakmazlar yani. Dahası yarın öbür gün bu fotoğraf çektiren kişinin suç sayılacak işler göreceği yönünde bir niyet okuma ile fotoğraf çektirme noktasında imtina etmezler.
Zaten aksi durum saçma olmaz mı? 
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’la fotoğraf çektirmiş bu genç. Sosyal medya hesabına da abim yazarak paylaşmış. Oktay Yılmaz’la tek benzer yanları soy isimlerinin aynı olması. 
İşte çakarlı araçla çektiği görüntüleri sosyal medyadan yayımlayınca çukur medyasından biri alıp bu görüntüleri Yıldırım Belediye Başkanı AK Partili Oktay Yılmaz’ın kardeşi diye haber yapıyorlar.


Tek satır araştırma tek satır teyit olmadan.

Üstelik daha vahim işler oluyor devamında. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bir siyasiye yakışmayacak şekilde doğruluğunu teyit etmeden bu haber üzerinden sosyal medya üzerinden siyaset yapmaya kalkıyor. 


Aferin…


Başka bir siyasiyi gömmek için bilgiyi teyit bile etmeyen bu zihniyet memleketi idare etmeye aday.

Ne güzel değil mi?


Kaan Yılmaz isimli kişinin paylaşımının ardından sosyal medyada iddiaların yayımlanmasının ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tüm nezaketi ve zerafeti ile CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’i aratarak doğru olan bilgiyi ilettiriyor. Antmen utandı mı bilmiyoruz ama kendisi o çirkin paylaşımı kaldırdı. 
Dahası haber yapanlardan bir kısmı da özür diledi ve dahi bazıları da sadece haberi kaldırdı. Ancak örneğin Cumhuriyet Gazetesi, gerçek buz gibi ortaya çıkmışken o haberi kaldırmadı.

Bakın Cumhuriyet’te yer alan haber şöyle, “Yolların 'ayrıcalıklı'ları: AKP'li başkanın kardeşine yasak, kural işlemedi… Karayolları trafiğinde yasağa rağmen çakar lambalı araç kullanımı sürüyor. Kendilerini "ayrıcalıklı" ilan edip trafikte istediği gibi yollarına devam eden bu kişilerin yeni örneği AKP’li Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz’ın kardeşi Kaan Yılmaz oldu


Bu zihniyete ne desek boş. Ancak çamur at izi kalsın dönemleri çok gerilerde kaldı. Yıldırım’da önemli işlere imza atan ve pırıl pırıl bir dönem geçiren Oktay Yılmaz’a yönelik atmaya çalıştıkları her çamur ellerine yüzlerine bulaşıyor. Oysa çamur atmak yerine etkili ve olumlu siyaset yapmayı tercih etmek bu kadar zor olmasa gerek. 
Şimdi bu kadar basit bir konuda bile zihinlerindeki kiri akıtan bu yapıya milletimizin inanmasını beklemek ve bu basit oyunlarla milleti kandırmayı umut etmek en acıklı olanı. Bu derece düşük profilli bir muhalefet ve siyaset anlayışının ne muhalefete nede ülkeye bir katkısı olmaz. 
Atılan çamur Oktay Yılmaz’a bulaşmadı ama o bulaşık kirli zihniyeti bir kez daha deşifre etti. 
Halk arasında çok nokta atışı bir değim vardır , “at yalanını seveyim inananı” diye….

Bunu hatırlatarak bitirmiş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.