SON DAKİKA
Hava Durumu

Atatürk’ü istismar suçu!

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2021 19:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2021 19:38

Malum zaman zaman tartışmalara neden olan bir kanun var.  Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun, 5816 sayılı kanun. Kanunun yürürlüğe giriş tarihi 25 Temmuz 1951. Atatürk’ün ölümünden tam 13 yıl sonra. 
Önce bu kanunu bir hatırlayalım, sonra asıl konumuza gelelim. 


ATATÜRK ALEYHİNE iŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN 
Kanun Numarası :
5816 
Kabul Tarihi : 25/7/1951 
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 31/7/1951 Sayı : 7872 
Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 32 Sayfa : 1842
Madde 1 –Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır. 
Madde 2 – Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumi veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse hükmolunacak ceza yarı nispetinde artırılır. Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır. 
Madde 3 – Bu kanunda yazılı suçlardan dolayı Cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır. 
Madde 4 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Madde 5 – Bu kanunu Adalet Bakanı yürütür.”
Bu kanun yürürlükte. Ancak bunun yanına bir kanun daha gerekliliği de ortada. 
Son olaydan başlayalım. ABD’li FOX’un Türkiye’de yayın yapan kanalında sabahları İsmail Küçükkaya’nın sunduğu bir program var. Program çoğu zaman Atatürk istismarı ile açılıp öyle kapanıyor. FOX’u izleyen kitleye mesajlar Atatürk istismarı üzerinden veriliyor. 


Bu İsmail tam da 6-8 Ekim 2014'te terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği terör saldırıları ile 2 polisin şehit edilmesi ve 35 sivilin katledilmesi olayların yıldönümünde bu olayların birinci sorumlusu olan hapisteki terörist Selahattin Demirtaş’ın eşini programa çıkardı. 
Demirtaş’a güzellemelerle bir teröristi sevimli göstermek için atmadık takla bırakmayan İsmail Küçükkaya, Başak Demirtaş’a sorduğu sorularla, neredeyse Selahattin Demirtaş’ı kahraman ilan etmeye kalktı. 
CHP’nin ve Millet İttifakı’nın HDP’nin etkisine hızla girdiği bir dönemde belli ki İsmail’e birileri talimatla HDP ve Demirtaş güzellemesi yaptırıyor. 
O İsmail de utanmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Atatürk’ün fotoğrafı ve teröristin eşiyle fotoğraf veriyor. 
Sadece İsmail değil tabi. Özellikle belli kesimler zaman zaman şiddetini artırarak Atatürk istismarını yıllardır yapıyor bu ülkede. O halde bu ülkede bir de Atatürk istismarını önleme kanunu yapılmalı. 
Kimse bir yandan Atatürk istismarı yapıp bir yandan terörist güzellemesi yapamamalı. Türk devletini yıkmak isteyenlerle kol kola girip Atatürk  adını ağzına alanlara gereken yaptırımların olduğu bir kanun. 
Sen terörist cenazelerine katıl, teröristlere güzelleme yap, teröristleri sevimli göstermeye çalış, hatta hatta onları barış güvercini yap neredeyse, sonra o ülkeyi yıkmak isteyenlerle o ülkenin kurucu devlet başkanını aynı platformda aynı cümlede kullan. 
Olmaz arkadaş öyle şey. 
En azından Atatürk’e karşı işlenen suçlar hakkındaki kanuna istismar edenlerle ilgili maddeler de eklenmeli. Derdi vatan için ölmek olanlarla derdi vatan bölmek olanların net bir şekilde ayrılmasında fayda var. Terörist övüp istismar yapan devletin demir yumruğunu görmeli. 
İsmail sana söylüyorum, istismarcılar hepiniz anlayın. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.