SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa son zamanlarda artan aile içi şiddeti konuşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 22:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 22:22

Türkiye’deki kadın cinayetleri malum medya tarafından köpürtülüp suçlu Ak Parti iktidarıymış algısı yara-tılmaya çalışılırken ilginç bir gerçek ortaya çıktı. 
İngiltere’de Joseph McCann adlı 34 yaşındaki bir azılı suçlu bu yılın başlarında iki hafta süren bir öfke nö-beti sırasında 11 yaşında bir erkek ve 71 yaşında bir kadın da dâhil olmak üzere sekiz kurbana tecavüz etti. Jo-seph McCann’in, yetkililerin
bir önceki şiddet suçu nedeniyle hapse girmesi gerektiğini fark etmemesi üzerineserbest bırakıldığı anlaşıldı. BBC’nin haberine göre İngiltere’de son bir yılda sadece aile içi şiddet sonucu 173 kişi öldürüldü. 2017 senesinde Al-manya’da öldürülen kadın sayısı 183. Fransa da ise 123. Kadına karşı şiddet olaylarının çarpıtılmaya ve algı oluşturulmaya yönelik kullanılmaya çalışıldığı şu günlerde İngiliz Resmi Haber kuruluşu BBC ilginç bir şekilde Bri-tanya’da aile içi şiddet olaylarındaki artışa dikkat çeken bir haber yaptı. Habere göre, İngiltere’de Joseph McCann adlı 34 yaşındaki bir azılı suçlu bu yılın başlarında iki hafta süren bir öfke nöbeti sırasında 11 yaşında bir erkek ve 71 yaşında bir kadın da dâhil olmak üzere sekiz kur-bana tecavüz etti. Polisin uzun çabaları sonucu yakalanabilen Joseph McCann’in yetkililerin bir önceki şiddet suçu nedeniyle hapse girmesi gerektiğini fark etmemesi üzerine serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Bu haberi veren BBC aynı zamandakadına karşı işlenen suçlarda artış olduğunu da vurguladı. BBC’nin haberine göre İngiltere’de son bir yılda sadece aile içi şiddet sonucu 173 kişi öldürüldü. 2017 senesinde Almanya’da öldürülen kadın sayısı 183. Fransa da ise 123. Avrupa’da kadına karşı şiddetin oldukça yaygınlaşmasının bir sonucu olarak cinayet anlamına gelen “homicide” kelimesinin yanına kadının eşi, eski eşi veya bir aile yakını tarafından öldürülmesi anlamına gelen “fe-micide” da eklendi.İspanya’da kayıtların tu-tulmaya başladığı 2003 yılından bu yana işlenen 1000’inci (yazıyla bin) “femicide” ardından 10 Haziran İspanya tarihinde“machista” (erkek şovenizmi) şiddeti günü olarak anılmaya başladı.
Ne var ki, İngiltere’de, Fransa’da ve Almanya’da bu nedenle hükumeti suçlamayı aklına bile getirmiyor. Bizdeki muhalefet ise tam tersine bunun benzeri olayların Ak Parti nedeniyle arttığını ihsas ettirir nitelikte yayınlar yapıyor. Sosyal medya militanları bunu daha da abartıyor.Avrupa’da da artık “common occurrence” yani vaka-i adiye haline gelen bu olayların psikolojik nedenlerinin yanı sıra sosyolojik nedenleri de araştırılılıyor.
Dünya çapında şiddetin artışı ile ilgili ciddi araştırmalar da yapılmaya başlandı.


Bizde ise maalesef önlerine gelen her olumsuzluğu hükumete ve Sayın Başkanımıza yüklemeye çalışmayı otomatikleşmiş hale getirenler mevcut. Bu gibileri görünce insanın “Avrupa’daki kadına karşı şiddette mi‘Tayyip’ yüzünden?” diye bağırası geliyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.