SON DAKİKA
Hava Durumu

BAHÇELERDE SAZ OLUR…

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2020 23:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 23:17

Bir kızıl goncaya benzetiyorlar. Bu bağda açılan tek o var diyorlar. Kalplere sevda otağının kurulduğunu söylüyorlar. Ardından da durağının hangi gönül olduğunu sormayı ihmal etmiyorlar. Her gören onu göğsüne takmak istiyormuş. Kimi billur bakışından söz ediyor, kimini de ateş gibi yakıyormuş, öyle diyorlar. Israrla da söylüyorlar durağının hangi gönül olduğunu bilmediklerini. 
Bu bölümde haklılar. Son altmış senesini ödül kazanmaya adayan David Austin'inkiler gibi İngiliz cinsi mi yoksa ayrık yapraklı Amerikan cinsi mi olacağını tam olarak bilmiyorlar. Belki de hibrit Avrupa cinsi olur ne malum? Ancak, mis gibi kokulu yağıyla meşhur Isparta cinsi olmayacağı kesin. 
Bunun gezi parkında çok verimli olacağı söyleniyor. Çok severmiş orayı, suskun kalmış ama gurur duyarmış gezi parkıyla. Bizim bildiğimiz kadarıyla bu biraz çekingen karakterlidir. Sık sık açıp göstermez kendini. Paravan arkasında daha iyi yetişirdi ama şu aralar bahçeye ekmişler bakalım tutacak mı?
Şu meşhur şarkı geldi aklıma hani “Bahçelerde yaz olur…” diye başlayan. Ama orada yârine bu adı vermeye korkuyordu ozan. Ömrü az olur diye. Bilirsiniz canım, şöyle devam eder;
Gideyim ilinizden
Kurtulam dininizden
Yeşilbaş ördek olsam
Su içmem gölünüzden
Seçimlerden sonra bol bol dinlersiniz artık. Mevcut programa ilaveten Şekip Ayhan Özışık’ın ünlü bestesini de çalarlar;
“Bir eser kalmamış eski halinden
Yazık geçmez akçe pula dönmüşsün
Hayal mi gerçek mi gördüğüm bilmem
Elden ele gezen…”
Bu tutmazsa da ayrık otu tohumu atmayı planlıyorlarmış havadan karadan…
Aslında mesele çiçek meselesi değil bilindiği üzere. Mesele başka, çok başka, bambaşka…
Mesele tarumar etmek bu bahçeyi. Mesele bahçıvanı değiştirmek. Yoksa bu bahçıvan varken yabani otlar saramıyor bahçeyi. İstedikleri gibi ele geçiremiyorlar. Bu bahçıvan muhteşem bir lalezar yarattı ya onu kıskanıyorlar. Ne var ki bahçıvan dikkatli. Bahçıvan işinin ehli.
Diğer çiçekler de bu bahçenin kendisi de allelopatiktir ha, yabani otlara pek izin vermezler. İsterseniz bir deneyin. Bu bahçe zirai ilaçlama uçaklarıyla atılan zehirlere direndi be. Siz neden bahsediyorsunuz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.