SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbağlar yüreğimizde her gün kanayan yaradır!

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2020 21:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2020 21:20

Sivas’ta 33 insanın yanarak ölmesiyle sonuçlanan provokasyondan sadece 3 gün sonra Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, terör örgütü PKK, en büyük sivil katliamlarından birini yaptı. Başbağlar’da tam 33 masum insan bug2özü dönmüş katiller tarafından şehit edildi.

Mazlum Anadolu coğrafyasının mazlum köylerinden biriydi Başbağlar. Hiçbir suçları ve günahları yoktu. Vahşice katledildiler insanlıktan çıkmış gözü dönmüş katiller tarafından. 

Aradan 27 yıl geçse de sızını Türk milletinin yüreğinden hiç eksik olmadı Başbağlar’ın. Yürekler yandı yanmaya devam ediyor. Öyle bir sızı ki bugün bile tanıkların anlatımları insanı darmadağın etmeye devam ediyor. 

Kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi. 

Yapılan zulme karşı çıkan 5 kişiyi de yakılan evlerde ateşe vererek öldüren teröristler daha sonra akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği köy meydanında topladı. Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulundu.

Bu acıları bu soysuzlukları asla unutmamalı unutturmamalıyız. Bu coğrafyada türlü kalleşliklerle türkü tertiplerle birbirine düşürülmeye çalışılan Anadolu insanının feraseti bin yıldır bu coğrafyayı kanlarımızla vatan yaptı. O feraset bundan önceki tertiplere asla gelmedi boyun eğmedi.

Çok şükür ki bundan sonra da eğmeyecek. Başbağlarsoykırımını, Başbağlar katliamını okullarda ders olarak okutmalı, evlatlarımıza öğretmeliyiz. Ve bu vatanı ve bu milleti hedef alan, kahpece saldıran, alçakça oyun kuran ve canımıza, insanımıza kast edenlere karşı öfkemizi de kinimizi de her zaman diri tutmak durumundayız. 

Var olacağız bu coğrafyada. Bir daha Başbağlar olmasın diye güçlü olacağız. Kim ihanet ediyorsa onun başını ezeceğiz. 

Rahmet olsun Bağbağlar şehitlerine…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.