SON DAKİKA
Hava Durumu

Başka arzunuz Osman Bey!

Yazının Giriş Tarihi: 23.07.2020 20:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.07.2020 20:08

Büyükşehir Belediye Meclisi dün Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Temmuz ayındaki önemli olaylarda tabi meclisin gündemindeydi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısı Ayasofya Camii’ndeki ilk cumadan bir gün önceye denk gelince gündemde Ayasofya Camii’de önemli yer tuttu.

Türkiye ve dünya nefesini tutmuş Ayasofya Camii’nde 86 yıl sonra kılınacak ilk Cuma namazı için saatler sayarken, siyasi parti temsilcileri ve başkan Alinur Aktaş, Ayasofya mesajı verdi.

En ilginç mesaj ise beklendiği gibi CHP’den geldi. Ne yazık ki her zaman olduğu gibi milletin coşkusuna katılmak ve ortak olmak yerine Ayasofya’nın yeniden camii olarak hizmet verecek olması CHP’liler tarafından üzüntüyle karşılandı.

Haftalardır Ayasofya için olmadık demeçler veren CHP’liler, ne yazık ki bu coğrafyanın kültürünü, inançlarını, değerlerini anlamamakta ısrar ediyor ve bu değerlere karşı husumetlerini her fırsatta ortaya koyuyorlar.

Gelelim tekrar Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına. CHP Sözcüsü Osman Ayradilli, Ayasofya meselesine girmek istemediğini söyledi önce ama bir parantez açmayı da ihmal etmedi.

Madem Ayasofya açıldı o halde İznik’teki Ayasofya Camii tekrar müzeye dönüştürülerek turizme hizmet etsin dedi. İznik Ayasofya’nın büyük Ayasofya’nın kapalı olması nedeniyle camiye dönüştüğünü öne sürdü.

Hatırlayın yakın bir geçmişte solumsu yazarın biri de İznik Belediye Başkanı Kaan Usta’nın daha sonra yalanladığı bir açıklamayı gündeme taşımış, İznik’in bu dönüşüm nedeniyle turist alamadığı için önemli bir kayıpla karşı karşıya olduğunu ileri sürmüştü.

Bu zihniyet, değerleri, inançları, kültürleri bile madde ile para ile değerlendiriyor. Oysa Ayasofya bir milletin simgesi durumunda. Diğer Ayasofya’lar da öyle.

İstanbul Ayasofya para ile getirisi götürüsü ile değerlendirilebilecek bir konu değil. Bu İznik için de geçerli. Milleti millet yapan değerlerde madde ve para akla bile getirilmez.

Ancak sözüm ona bu solcu CHP, her şeyin en başına maddeyi ve parayı koyduğu için ve de kendileri çok acayip anti emperyalist ve anti kapitalist olduklarından kelli (!) bu mantaliteye çok da şaşırmıyoruz.

Bu ülkenin kültürü, inançları ve simgelerinin satılık olmadığını, bu milletin o simgeler için var olduğundan beri savaş verdiğini bir türlü anlamıyorlar, anlamayacaklar.

Onlara tavsiyemiz şu olur ancak. Oldukça eskidi partileri. CHP’yi mesela müze yapıp devlete devretseler. Devlet giriş çıkışta 100 TL alsa. İçinde de Atatürk rozeti, tişörtü, heykelciği falan satılsa. CHP’de hep yaşamış olsa. Ne dersiniz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.