SON DAKİKA
Hava Durumu

BBC ARTIK TTS OLDU!

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2019 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 21:00
BBC radyo ve televizyonları (ayrıca web siteleri) bas bas bağırıyor. Sanki birileri onların boğazını sıkıyor. (sıkılıyorlar da destekledikleri teröristlerin tehditlerinden sıkılıyorlar, kullandıkları maşalarına yardım etme gayreti içindeler.) Teröristler ne derse yayınlıyorlar. Üstelik onları onaylar, destekler bir tavırla. Verdikleri haberden bir bölümü aslına sadık kalarak tercüme edelim;

“Suriye İnsan Hakları izleme gurubunun bildirdiğine göre bir başka gelişme ise bir kadın Kürt politikacı ve kadın hakları eylemcisinin Cumartesi günü kuzey Suriye’de bir yolda öldürülen dokuz sivil arasında olmasıydı.

Suriye Gelecek Partisi, genel sekreterleri Hervin Khalaf’ın şoförü ve yardımcısıyla birlikte Hasaka’daki bir toplantıdan dönerken pusuya düşürüldüğünü bildirdi.

Cumartesi günü Resulayn’de çatışmalar yoğunlaştı. Anahtar sınır kentin hangi tarafın kontrolü altında olduğuna dair çeşitli çelişkili bilgiler geliyor.

Türkiye, ordusu ve Suriyeli isyancıların kent merkezini ele geçirdiğini söyledi. Ancak, Kürt kaynaklı SDF güçleri Resulayn’in düştüğü haberini yalanladı. SDF 120 kilometrelik Türk-Suriye sınırı boyunca Türklerin sayısız kara ve hava saldırısıyla karşı karşıya. SDF yetkilisi Redur Xelil Cumartesi günü yaptığı açıklamada ABD’nin hava sahasını Türk uçaklarına kapatarak Kürt savaşçılara yardım etmesini isteyerek bunun manevi bir borç olduğunu söyledi. Kürtler Trump’ın ABD güçlerini çekmesiyle birlikte ihanete uğradıklarına açıklık getirdi. Şimdi ABD’nin Türklerle Kürtler arasında bir ateşkes anlaşması görüşmesi yapmasını istiyorlar.



Ayrıca Cumartesi günü Paris ve Berlin de dâhil olmak üzere birçok Avrupa kentinde binlerce kişi Türk saldırısını protesto amacıyla yürüyüş düzenledi.” (Kaynak: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50029540 )

Habere bak hizaya gel! Ne Türkiye tarafının görüşü alınmış ne de anlatılanların bir iddia olduğu vurgulanmış. Yalanlar gerçek gibi aktarılmış.

Hervin Khalaf denilen kişi DAEŞ militanları tarafından öldürüldü. Bu gerçek göz ardı edilmiş, teröristlerin sözleri sanki gerçekmiş gibi verilmiş.

Özgür Suriye ordusu “asi” ilan edilirken BBC teröristlerden “milis” diye bahsediyor.

Bitmedi!

Bakın BBC web sitesinde başka neler var; Aynı haber üzerinden verilen “Kürtler kimdir?” ve “Kürtler neden bir devlet kuramadı?” başlıklı linklerde yazılanlardan bir bölüm:

“20inci Yüzyıl başlarında birçok Kürt genelde "Kürdistan" olarak anılan bir anavatan yaratmayı düşünmeye başladı. Birinci Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilmesinden sonra zafer kazanan Batılı müttefikler 1920'de imzalanan Sevr anlaşmasında bir Kürt devleti maddesi koydular. Ne var ki bu umutlar modern Türkiye'nin sınırlarını belirleyen ama bir Kürt devleti hakkında bir madde içermeyen ve Kürtleri kendi ülkelerinde azınık statüsüyle bırakan Lozan anlaşmasıyla üç sene sonra berbat olmuştu. Sonraki 80 sene boyunca Kürtler tarafından bağımsız bir devlet kurma amacıyla yapılan herhangi bir hareket vahşice bozulmuştu. (Kaynak: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-29702440)”



Üstelik “Kürtler kimdir?” başlıklı linkte CIA kaynaklı olduğu belirtilen bir de harita var.

(Kaynak: https://www.bbc.com/news/world-middle-east-29702440)

BBCRadyo 4 Pazar sabahı programında malum meallerde bir sürü haber verdikten sonra “Türkiye'nin Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kuzey Suriye'ye ihtilaflı bir şekilde asker gönderdi.” Başlıklı bir program yayınladı. Programı hazırlayan ve sunan isim; Mark Coles.

İşin ilginç yanı burada başlıyor.

Bu Mark Coles denilen zat aslında müzik programlarıyla meşhur biri. Alanında da oldukça başarılı olduğu söyleniyor ve tutuluyor. Ne var ki, politikaya bulaşmışlığı yok. Böyle bir ismin böyle bir programı yapması hayli manidar. Normal dışı ve çok dikkate değer.

Programında Sayın Başkanımızla ilgili kötüleyici sözler kullandı. 14 dakika boyunca sövüp sayarak dinledim. Birçok gerçeği de saptırdı. Bazı sözleri iktibas ediyorum;

“İşgal, pardon askeri harekât.”

“Bin odalı sarayından konuşuyor.”

“Darbe girişimi ile ilgili bir vaizi suçladı.”

“Onun döneminde kadın hakları en kötü dönemini yaşadı.”

Ve son olarak;

“Baskıcı liderlerin hepsinde olduğu gibi o da kaçınılmaz sona doğru gidiyor. Güçlendikçe daha çok düşman ediniyor. Düşmanları çoğaldıkça paranoyası artıyor. Daha da baskıcı oluyor.”

İngilizce bilip de programın tamamını dinlemek isteyenler için linki:

https://www.bbc.co.uk/programmes/m00099qr



Nedenini bilmiyorum. Mark Coles’a sordum cevap bekliyorum. Ama bu arada aklımda sorular uçuşuyor; Acaba PKK’lı bi akrabası mı var? Yoksa bunlarla ilişkili mi? Ya da kendisine verilen bir görev mi? Görev derken BBC’nin üzerinde, onu aşan bir kurum geliyor aklıma MI6 gibi mesela. Hani şöyle CIA’nin “ricasıyla” falan! Kendisine sorduğum soru aynen şöyle:

“Siz müzikle ilgili birisiniz. Neden Türkiye Başkanı'na yönelik kötüleyici sözlerle dolu politik bir program yaptınız? Kürt ilişkileriniz var mı? Veya PKK'yı destekliyor musunuz? Yoksa sadece Türkiye ve Türklere düşman mısınız?”

Bakarsınız cevap verir…

İşte yukarıda saydığım nedenler vesilesiyle diyorum ki BBC artık TTS oldu. Yani Terör ve Teröristin Sesi…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.