SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediye başkanı ve eşine 5'er yıl hapis!

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2019 20:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 20:44

Güzelyalı Belediyesi kapanalı epey zaman oldu ancak son belediye başkanı Selçuk Mutlu zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor.

Mutlu, iki defa AK Parti’den Mudanya Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasına rağmen parti kendisini aday göstermedi.

Mutlu’nun aday gösterilmeme nedenlerinden biri de belki de 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün sonuçlanan davaydı.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son celsesi yapılan davada, Selçuk Mutlu ve eşi Selda Seven Mutlu, 'icbar suretiyle irtikap' suçundan 5’en yıl hapis cezası aldı.

Bu belki de Türkiye’de örneği olmayan bir sonuç. Belediye başkanı, bürokrat meclis üyesinin bu konularla ilgili yargılanıp ceza alması normal karşılanabilir. Ancak Belediye başkanı ve eşinin aynı davada ceza alması çok nadir görülebilecek bir durum.

Mutlu çifti 10'ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu ve 5’en yıl hapis cezası aldılar.

Ancak bu dava yeni değil…

Selçuk Mutlu’nun belediye başkanı olduğu dönemde Müteahhit İsmail Turan’la yaşadığı itilaf yargıya taşınmış ve Turan işin peşini bırakmamıştı.  Taraflar arasında tek dava da bu değil.

Güzelyalı eski Belediye Başkanı Selçuk Mutlu ve eşi Selda Seven Mutlu’nun ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla şikâyetçi İsmail Turan tarafından 2010 yılında haklarında dava açıldı.

Mahkeme süreci devam ederken Belediye Başkanı Selçuk Mutlu’nun görev süresinin sonunda külliyetli bir malvarlığına sahip olduğu ve bunu tamamen konumunu kullanarak elde ettiği iddiaları gündeme taşınmıştı. Mutlu daha önce belediyede fen işleri müdürü olarak görev yapan bir bürokrattı sonuç olarak.

 Özellikle şikâyetçi İsmail Turan tarafından ortaya çıkarılan belgeler ise o dönem büyük sansasyona neden olmuştu.

Sanık Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, eşi Selda Seven Mutlu ve şirketlerinin 280 bin metrekare arsa, konut ve araziye sahip olduklarını tapu kayıtlarıyla somutlaştıran müşteki, özellikle de kendisinden talep edilen parayı vermediği için Güzelyalı Belediyesi sınırları içerisindeki arsasının bir anda belediye meclisi marifetiyle plan tadilatı yapılarak vasfının nasıl değiştirildiğini belgeleriyle ortaya koymuştu.

Turan tarafından 2010 yılında açılan dava,  05/ 07/ 2013 tarihinde sonuçlanmış ve davada Mutlu çifti mahkeme tarafından suçlu bulunmuştu.

Selçuk Mutlu hakkında 1 yıl 10 ay 15 gün ve Selda Seven Mutlu hakkında 7 ay 15 gün mahkumiyet kararı verildi. Mahkeme, sanıklar daha önce 3 ayı aşan bir hapis cezası almadıklarından kararın uygulanmasını erteledi.

Müteahhit İsmail Turan Mutlu çiftiyle ilgili Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde , 'icbar suretiyle irtikap' davası da açmıştı. Mahkemede Mutlu çifti beraat almış bunun üzerine Turan’ın Yargıtay’a itirazı sonucu dava bozulmuştu.

Yeniden yargılanmaya başlayan Mutlu çifti bu kez 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay’ın bozma kararına uymasıyla büyük bir şok yaşadı. Dün görülen davaya 50 sayfa savunma veren çifti mahkeme 5’en yıl hapis cezası verdi. Tabi çift buna itiraz edecek.

Ancak dava örnek olması açısından önemli. Bir kere bir belediye başkanını eşiyle birlikte imar konusunda yargılanmış olması oldukça ilginç.

Ve sorumluluk makamındaki belediye başkanı ile belediyede görevi olmayan eşinin aynı davada 5’en yıl hapis cezasına çarptırılması da enteresan.

Dava ortaya konulan iddiaların da doğru olduğunu göstermesi açısından kıymetli.

Şimdi Selçuk Mutlu ve Selda Seven Mutlu’nun kamuoyuna bir açıklama bir izahat sorumlulukları ortaya çıkmıştır. Teker teker tüm iddialara belgeleriyle yanıt vermeleri şart.

Olmaz olsun sizin futbolunuz!

Milyonlarca avro para akıtılıyor.

Devlet destek veriyor, sık sık borçlarını siliyor.

 Arazi tahsis ediliyor.

Milletin olanakları sırf ülke sporu gelişsin, dünyada sesimizi duyursun diye buraya aktarılıyor.

Sonuç…

Yalan dünya, zevki sefada yaşamlar. Lüks arabalar eğlenceler vs vs…

Sonra para bitti borç boğazda devlet yardım etsin. Kendi hesabıma profesyonel futbola benim hakkımdan delikli kuruş geçiyorsa haram olsun…

Galatasaray…

Önceki akşam PSG karşısına çıktı. Milyon dolarlık yabancıları ve ne yapıp da Galatasaray’a geldiği belli olmayan Emre Mor’la sahaya çıktı.

Tam beş gol yedi…

Şampiyonlar ligi grubunda 6 maçta tek gol atıp 2 puanla sonuncu olup geri döndü.

Güçleri bizim Anadolu takımlarına yetiyor. Türkiye’de masada kazanıp kendilerini allayıp pullayıp satıyorlar.

Avrupa’ya çıkınca da şamar oğlanına dönüyorlar.

Devlet İstiklal Marşı okutmayan yani birinci ikinci olmayan hiçbir profesyonel takıma ya da kişiye destek vermemeli…

Ticaret şirket hepsi… Oyuncu yetiştirip satsınlar. Devlet para verecekse altyapıya versin. Hem de kontrollü versin. Direkt sporcuya v e antrenörlerine versin tesis yapsın.

Bu kepazeliğe de bir son versin devlet. Avro ile dolar ile yapılan transferlerde kredi alamasın kulüpler.

Sattıkları kadar alsınlar mesela. Futbol için tek kuruş döviz çıkmasın ülkeden.

Nasıl olsa hep hezimet hep rezillik.

Bir de Allah aşkına şu vergileri nasıl vatandaştan alıyorsa bu kulüp ve sporculardan da alsın devlet.

Ne bu rezilliği yaşayalım ne de bu kepazeliği bize yaşatsınlar…

Devletin parası varsa bu alana verecek milli takımlar genişlesin tüm illerde altyapılar kurulsun.

3-5 kodamanın viski masalarında ezilmesin milletin kaynakları…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.