SON DAKİKA
Hava Durumu

Berber işine çözüm bulmak gerek!

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2020 21:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2020 21:26

Korona virüs salgınının ilk günlerinde ilk kapatılan işyerleri arasında berberler vardı. 
O günden beri bu dükkanlar kapandı ve süreç de uzadı. 
Burada da illegal durum ortaya çıkmaya başladı.
Neden insanların saçı sakalı uzadı ve çözüm aramaya Malum dünya tarihinde ilk kez Türkiye’de kaçak saç kesimi yapan bir berbere operasyon düzenlendi. 
Artık bu işe bir çözüm bulunması şart. Belirli kısıtlamalar olabilir ancak artık berberlerle ilgili bir adım atılması lazım. 
Kitabına uyduran evinde ya da farklı mekânlarda bu hizmeti alıyor nasıl olsa. İşini uyduramayan vatandaşı mağdur etmemek gerek. 
Önceki gün Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih de sosyal medya hesabı üzerinden bu serzenişte bulundu. 
Ali Mollasalih hep insanların içinde olduğu için gün be gün toplumun nabzını tutabilen isimlerden birisi. Ve serzenişi de oldukça haklı. 
Evet salgın var insanların sonuna kadar dikkatli olması şart ama insanların insan olmaktan kaynaklanan ihtiyaçlarının da karşılanması lazım. 
Siz yasakladığınızda insanlar yasağı bir şekilde aşıyor ve illegal davranmayan vatandaş mağdur oluyorsa bu doğru bir yaklaşım olamaz. 
Bir çözüm bulunması gerekir ve bu çözüm bulanabilir. 


1980’li yılların ilk yarısında AIDS ortaya çıktıktan sonra da berberler ve sağlık alanında radikal adımlar atılmıştı. 
O güne kadar ustura kullanan berberler artık o usturaları kenara bırakmış ve yerine ikame edilen jiletli usturaları kullanmaya başlamıştı. 
Yine tek kullanımlık olanlar hariç şap ve kan taşları da yasaklanmıştı. 
Kaynatılan metal şırıngalar yasaklanmış ve onları yerine tek kullanımlık kullan at enjektörler getirilmişti. 
Hayatın bir çok alanında bugün hatırlanmasa da önemli değişiklikler ortaya çıkmıştı. 
Bugün de tıpkı o zamanki gibi olağanüstü şartlar geçerli ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamak için de çözüm üretmek gerekli.
Malum esnaf odalarının bu işlerle ilgili fikri pek olmaz. Onların siyasiler karşısında takla atmak dışında aslında pek işi olmaz. 
O nedenle yasağı getiren devletin bunun çözümünü de getirmesinde fayda var. 


Denetlenebilir durumdaki berberleri kapatıp denetim dışında saç sakal tıraşı yapılmasına imkan verirseniz bundan beklediğiniz faydanın misliyle zarar görebilirsiniz. 
Vatandaşı daha da fazla mağdur etmeden bir an önce bu alandaki ihtiyacı karşılayacak gerekirse ciddi kısıtlamalar ama hizmeti de sağlayacak imkanı vererek bu işi başlatmak gerek. 

Kapalı Pazar’ı derhal aç Hayri Bey!

MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve sözcüsü Bülent Erden, Mudanya’da yapıcı siyasetini sürdürüyor. Yanlışları milletin sesi olarak avazı çıktığı kadar haykıran Bülent Erden Bey, doğru adımlara da destek vermekten geri durmuyor. 
Aylar önce Mudanya Belediyesi tüm tepkilere rağmen pazarcılarla yaşadığı sürtüşme sonucu ilçenin Kapalı Pazar yerini kapatarak pazarı sokağa taşıdı. Saçma sapan bir adımdı. Zaten o gün bugündür Cuma pazarı bir türlü iflah olmuyor Mudanya’da. Pazar günü kurulan çaput pazarı da aynı durumda. 
İşte açık pazarda bir türlü korona virüsle ilgili denetimler ve kontrol sağlanamayınca MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden, Türkyılmaz’a çağrıda bulunarak derhal kapalı pazar yerinin açılmasını istedi. 
Bülent Erden yaptığı çağrıda, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında, kapalı Pazar yeri derhal açılsın. Girişe dezenfektan tüneli yapılsın, girişte Mudanya halkına Ücretsiz maske dağıtılsın. Sosyal mesafe için kapalı pazara kontrollü girişler sağlansın” dedi. 


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bülent Erden,  kovid-19 salgınından korunabilmek adına Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı göreve çağırdı. Kapalı Pazar alanının aylardır çöplük gibi kullanıldığının altını çizen Bülent Erden, vatandaşın ve esnafın tüm taleplerine rağmen pazarı açmama konusunda kararını değiştirmeyen Türkyılmaz’a olayın ne kadar ciddi olduğunu hatırlatmak için harekete geçen Bülent Erden adeta esnafın ve ilçe sakinlerinin de sesi oldu.

MHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Bülent Erden’in sosyal medya paylaşımı dikkati çekerken Türkyılmaz’ın ne yapacağı ise merak konusu. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.