SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir müptezelin onursuz yürüyüşü-2

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2020 22:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 22:29

Dünkü köşemde bir kooperatifteki yolsuzluk iddialarıyla ilgili usta gazeteciyim diye dolanıp Bursa’da sevilen eski bir bakanın ismi ile kendisine rant sağlamaya çalışan müptezelle ilgili anlattığım konuyu biraz açalım. Açalım ki bu müptezel tehdit ve şantajla bu işten istediği 5-10 bin lirayı alamasın.
Bahse konu kooperatif S.S. Nolu Mudanya Karayolu Yük Taşıma kooperatifi. Kuruyuştaki sıkıntılar 2017 yılında patlak veriyor. 
Ciddi yolsuzluk iddialarının yanı sıra üyelerin kooparatiften alacaklarını alamamaları iddiaları sonrasında Ticaret Bakanlığı ve Cimer’e başvuruyor bir grup üye. 
Ticaret Bakanlığı da müfettiş gönderiyor kooperatife. 2000-2006 yılları arasında yönetim kurulunda bulunan kişilerin zimmet, görevi kötüye kullanma ve kooperatifler kanununa muhalefet suçlarından dolayı dava açılıyor yerel mahkemede.
 Mahkeme yönetim kurulunu suçlu bulup cezaya hükmediyor. Yönetim kurulu üyeleri de karara itiraz ediyor doğal alarak. Dosya Yargıtay’a gidiyor ancak aradan geçen sürede bir türlü işlem görmüyor. 
İddiaya göre bakanlık müfettişleri Suat Yılmaz ve Hasan Yaprak tarafından yapılan denetlemede 2012-2017 yılları arasında da zimmet, görevi kötüye kullanma kooperatif kanununa muhalefet suçları belirleniyor. 
Hazırlanan rapor 26 Ocak 2018 tarih 399-C/01 sayı ile Ticaret Bakanlığı kayıtlarına geçiyor. Ancak iddiaya göre bakanlığa giden dosya işlem görmüyor. Kooperatife müdahale edilmiyor. 
İşte kooperatifte yönetimden rahatsız olan ve paralarını dahi alamadıklarını ileri süren bir grup üye bu olaydan sonra yönetimle çatışmaya devam ediyor. 
Yönetim iddiaya göre hukuksuz bir şekilde bu üyelerin üzerine gidip iş vermiyor, alacaklarını ödemiyor. 


Bunun üzerine mağdur olduklarını söyleyen üyeler bir kez daha Ticaret Bakanlığı’na dilekçeyle başvuruyor. Yaşanan olayları anlatıyor. Bakanlığın görevlendirdiği müfettişler 2017 ve 2018 döneminde de benzer durumları tespit ediyor. 
Peki ne istiyor bu üyeler?
Bakanlığa gönderilen dilekçede taleplerini de iletiyor kooperatif üyeleri:
Kooperatif amacı dışına çıkmış ve kooperatif üyelerine değil suç işleyen yönetim kurulu üyelerine hizmet etmektedir. 
Kooperatif tüzel kişiliği zarar görmüş, üyelere ve kooperatifimize kalıcı ve telafisi güç zararlar vermiş ve vermeye devam etmektedir. 
Yargılama sürecinin uzun sürmesinden dolayı kooperatifimiz adına olumlu bir adım atılamamış ve bir sonuç alınamamıştır.
Bakanlığımız kooperatifimize müdahale edip rehberlik hizmeti vererek aynı suçların tekrar işlenmemesi için gerekli tedbirlerin bakanlığımız tarafından alınmasını istiyoruz.

Mağduruz diyen kooperatif üyeleriyle görüştüm. Gerçekten acı verici olaylar yaşandığını söylediler. Dinlediklerimin bir bölümünü yazdım. İşin siyaset ayağı var. Bürokratik ayağı var. 
Bunları da yazmaya devam edeceğim. İşin içinde mağdur olmuş vatandaşları tokatlamaya kalkan bir de müptezel var. Bu yazdıklarımızla beraber, ilgili kurumların kooperatifle ilgili sıkıntıları gidermek için harekete geçmesinde fayda var. 
Bizim müptezelle ilgili de kooperatifte mağdur olduklarını söyleyen üyelerle yaptığı görüşme ve para istenmesi, eski bakanın ismiyle rant elde etmeye yönelik adımlarının bu arkadaşlarla da görüşülerek hukuki işlem yapılmasında fayda var. 
Buradan bir çağrımız da Bursa’nın sevilen eski bakanına olacak. Bunca yıl Bursa’ya Bursa’nın görmediği hizmetler yaptınız. Bursa’nın her yerinde iziniz, vatandaşın gönlünde yeriniz var. Sizin isminizi kullanan bu müptezel ve benzerleri emin olun o sevgiye zarar veriyor. 
Müptezelin ve benzerlerinin kim olduğunu biliyorsunuz. Sizin isminizle sizin sırtınızdan vatandaşı tokatlamaya çalışan bu tiplere hadlerini bildireceğinizden şüphemiz yok. Biz yaşananları aktarmış olalım. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.