SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir palavranın arkasında 5 yıl!

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2020 23:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 23:24

Mudanya, Marmara Sahili’nde özellikli güzel bir yer.

Üzerinde özel çalışılması gereken, öyle rant işleri üzerinden yok edilmemesi gereken bir tarihi kent. Ama maalesef özellikle son 10 yılda özellikle ciddi hırpalandı, ciddi sıkıntılar içine atıldı.

Hem sağ hem sol iktidarı görmesine rağmen kaderi maalesef değişmedi.

Maalesef, ufak hesaplar, gözü dönmüş rant peşinde hiçbir değer bırakmayanlar, beceriksizler, ilgisizlik ve çaresizlik Mudanya’yı geriye götürmeye devam ediyor.

Mudanya’nın en güzel yerlerinden biri hiç şüphesiz Yıldıztepe…

Daha önce de onlarca proje konuşuldu hatta bir dönem Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Ancak bir türlü Yıldıztepe o kıymeti bulacak bir projeye ve çalışmaya sahip olamadı.

Mudanya’da siyaseten yaşanan çap sorunu maalesef her yere sirayet ediyor. Mudanya Belediye Başkanlığı’na ilk seçildiğinde bir misyonu bir vizyonu ya da her hangi bir projesi falan yoktu Hayri Türkyılmaz’ın.

Tıpkı ondan önce 5 yıl belediye başkanlığı yapan ve tek doğru iz bırakmayan Hasan Aktürk gibi…

Partiler maalesef sadece seçime kazanmaya yönelik isimler üzerinde duruyor ve kadrolara bakmıyor. Sonuçta hüsran oluyor tabi.

Konumuza dönelim Yıldıztepe’ye…

Özellikle korunması kollanması gereken bir bölge olmasına rağmen geçen dönem hem CHP’lilerin hem de AK Partililerin yakın amcaoğlu olsa gerek ki bölgeye 11 kat otel ruhsatı verildi.

Yetmedi bir sürü plan notuyla ciddi bir kazulet dikildi oraya…

Hayri Türkyılmaz’ın başından beri mega proje olarak lanse ettiği ama 5 yılda bir arpa boyu yol alamadığı gibi alamayacağı bir projesi var bu bölgede.

Başından beri sorunlu, sıkıntılı ve gerçekleşme ihtimali çok zayıf olan bu proje ile yaklaşık 5 yıldır oyalanıyor Türkyılmaz.

Beş yılda orada bir kuyu açabildi geride bir şey yok. Oysa yola çıkarken 1 yılda projenin ortaya çıkacağını söylemişti. Ben şaşırıyor olabilirim 3 defa temel attı buraya. Daha çok atar…

Proje ile ilgili ciddi iddialar var.

İşte o iddialardan bazıları:

Örneğin proje için yapı ruhsatı düzenlenmiş midir? Yoksa yapı ruhsatı düzenlenmeksizin ihalesi mi yapılmıştır?

İhalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanan ‘’YILDIZTEPE PROJESİ’’ kaçak olarak mı sürdürülmektedir?

 ‘’Yıldıztepe Projesi’’ ihalesi, 1/1000 ölçekli Mudanya Uygulama İmar Planının, idare mahkemesi tarafından iptal edildiği tarihte yapıldığı doğru mudur?

İhalesi yapılan proje ile yerinde yapılan imalatlar birbiri ile uyuşmakta mıdır? Anahtar teslim yöntemi ile yapılan ihalelerde proje değişimi yapılamayacağına göre burada bir kamu zararı var mıdır?

Bu proje karayolu kenarında değil midir? Karayolundan kaç metre çekme yapılacaktır. Yerinde bu çekme yapılmış mıdır? Karayolları gibi bir kurum bunu neden denetlememektedir?

Yıldıztepe Projesi imar planında Sosyal Kültürel Tesis Alanında yer almaktadır.

 Hayri Bey burada dükkanlar, ticari birimler, sinemalar gibi imar planına aykırı fonksiyonları nasıl konumlandıracaktır. Yasal olmadan rant kapısı kim için nasıl açılacaktır?

Karayolları ve hazine ile anlaşma sağlamadan o bölgede planlanan projenin yapılma ihtimali yok tabi ancak bir kuyu var.

Belediyeye ait olan arazi üzerinde büyük bir kuyu açtılar. Dönem sonuna kadar da orada eşinecekler sanırım.

Hayri Türkyılmaz ve ekibi aslında o açtıkları kuyunun üstüne bir şeyler yapıp yine algı operasyonu ile hazine ve karayollarını sözüm ona taklaya getirecekti ancak bu kez kedi ciğer yemedi.

Çok güvendikleri ağabeyleri onlara İller Bankası’ndan istedikleri krediyi çıkartamadı. Ve proje Türkyılmaz ve ekibinin elinde şimdilik patlamış oldu.

Son bir yılda 11 milyon lira borç yaptığı, geriden gelen borçlarla ciddi bir borç yükünün altında olduğunu söylenen ve kasası tam takır olduğu için hareket edemeyen CHP yönetimindeki Mudanya Belediyesi, her projesinde olduğu gibi bu projede de yine beceriksizlik ve hesap kitap bilmezlik nedeniyle milletin paralarını heba ediyor.

YAKINDA ÇOK ŞEYLER DEĞİŞECEK

Mudanya Belediyesi’ndeki sıkıntılar bununla sınırlı değil tabi. İmar Müdürlüğü’nde ciddi sancılar var. Kısa bir süre önce müdür görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Ciddi iddialar var ki onların bir kısmı da şikâyete dönüşmüş ve bakanlığı, CİMER’e ulaşmış durumda.

Hayri Türkyılmaz’ın başından beri AK Partili eski bakanla alttan yürüttüğü ilişkiler özellikle yargı ve bürokraside oldukça önünün açılmasına yol açmıştı.

İşte önümüzdeki günlerde bu birbirinin zıttı iki grubu bir araya getiren o önemli memleket meseleleri neylermiş, Mudanya’daki ayakları kimlermiş, kim ne için hangi safta yer almış, kim ne için susmuş?

Kimler son yılarda sıfırdan servet sahibi olmuş ve bunları hangi bağlantılarla yapmış…

Kimler siyasi baskılarla kimler tehditlerle kimler şantajlarla susturulmuş!

Hepsini ve daha fazlasını bayram sonrası yazmaya başlıyoruz.

Pandoranın kutusu sadece Bursa’da değil Mudanya’da ve dahi diğer ilçelerde de ardı ardına açılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.