SON DAKİKA
Hava Durumu

Bırak artık Ömer ağabey!

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2020 23:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 23:16

Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu (BEDFE) Mart ayında olağan genel kurulunu yapacak.
 Uzun yıllardır Ömer Ömerroğulları’nın başkanlığını yaptığı BEDFE için bu kongrede de başka seçenekler var. Ancak bunca yıl buraya başkanlık etmiş, emek vermiş bir isim olan Ömeroğulları’nın artık bırakması gerektiği dilden dile dolanıyor. 
Ne zamana kadar başkanlık yapmak istiyorsun Ömer ağabey? BEDFE’nin yeni bir kana yeni bir enerjiye yeni bir vizyona ihtiyacı var. Yüzbinlerce Erzurumlu için bundan daha fazlası yapılması lazım ve yoruldun Ömer ağabey. 
Yapabileceğini yaptın ve artık bırakma vakti geldi. Gel hiç bu kongre işlerine adaylık işlerine girmeden, BEDFE’yi en iyi şekilde temsil edecek, geleceğe taşıyacak bir isimle yola devam etmesini sağla. Kavgaya değil kucaklaşmaya uzat elini. 
İsmini emeğini burada hırpalanmasına imkan verme, fırsat verme. 
Sağda solda duyuyoruz bir çok iddia… 


Bunlara inanıp inanmamak önemli değil. Ama belliki bu süreçte çok yıpranacaksın. Onca emeğin yok sayılacak. Artık yeni bir yüz yeni bir yapının Erzurumlular için sahaya çıkması lazım. 
Bak nüfusu çok daha az olan hemşeri dernekleri gücü eline almışken, BEDFE mazlum, BEDFE mağdur duruma geliyor. Erzurumlular mazlum Erzurumlular mağdur durumda. 
Müsaade et başkaları da gelip taşın altına elini koysun. 
Yarın söyleyecek sözün, öpülecek elin olsun. Gizli dernek kurup delege yapmakla, muhalif dernekleri ihraç etmekle sadece Erzurumlulara zarar verirsin, başka kimse zarar görmez bu işten. 
Koca BEDFE sadece bir Erzurum günleri ve ruhuna uygun olmayan sadece yapılmış olmak için yapılan Binbir Hatim etkinliği ile bir yere varamaz. 
Belli ki çok yoruldun ve belli ki artık bu iş yürümüyor. Bak derneğe almaya kalktığın binayla ilgili bile adeta bombardımana tutuluyorsun. Yapma Ömer ağabey. Bir kardeşin olarak bir hemşerin olarak Aziz Yıldırım gibi onca hizmetten sonra hak etmediğin bir şekilde gitme. 
Salon alkışlasın, Erzurumlular teşekkür etsin. Bir bilen olarak hep iyi hatırlan. Kimse arkandan devirdik gönderdik diyemesin. 
Havayı kokluyorum kongre emin ol istediğin gibi geçmeyecek. Sonunda üzülen sen olma Ömer ağabey. 
Karşında ciddi bir cephe oluşmuş ve seninle bu işin olmayacağı kafalara kazınmış. Varsa büyük bu işi kökünden çevirecek bir projen buyur anlat ama bunca yılda olmayan artık olmaz be Ömer ağabey!
Bir kardeş tavsiyesi al bunu ve tadındayken bırak Ömer ağabey!

***************************************

Bir müptezelin onursuz yürüyüşü!

Malum medya camiasında son yıllarda enteresan tipler türemeye, enteresan uygulamalar ortaya çıkmaya başladı. Bir grup müptezel. Mesleğin ne olduğunu bile bilmeden bu sektörde faaliyet gösteriyor. 
Bunlardan ustalık derecesine erişmiş olanları var. Basın toplantılarına katılıp belli isimlerle zaman zaman muhatap olup fotoğraf çektiren ve bu fotoğrafları ranta çevirme becerisini gösterebilenleri var. 
Bunlardan birinin son günlerde yaptığı bir hikâyeyi anlatacağım size. 
Ve bu müptezellerin kimleri ne amaçlarla pis işlerine alet ettiklerinin net bir örneğini göstereceğim. 
İlçenin birinde bir grup esnaf kurdukları kooperatifte sıkıntı yaşar. 
Yönetimle araları bozulur. İş alamazlar. Alacaklarını tahsil edemezler. Bir şekilde bu zaten mağdur olan insanlar bu müptezellerden birine ulaşırlar. 
Mağdurdurlar ve denize düştükleri için neye sarıldıklarını bilmeden gider bu tiple bir araya gelirler. Hazır mağdur ve yolunacak insanları bulmuşken hemen telefona sarılar bu soytarı. 
Bursa’da sevilen eski bir bakanı arar. O bakanın ismiyle zaten bu tür akçeli işleri çok kovalar bu zat. 
“Bakanım vatandaşlar geldi böyle böyle sorunları var” kelamları edip telefonu kapatır.
 Sonra bu mağdur olan gruba döner ve “Sizin işinizi ben hallederim sorunlarınızı da çözerim. Gidin bana 5 bin lira toplayıp gelin” der. 
Evlerine ekmek götürme derdinde olan esnaf grubu şaşkına döner. Bu parayı veremeyeceklerini söylerler. Oradan o işin olmayacağını anlayarak geri dönerler. 
Ancak işin peşini bırakmıyor tabi bir şekilde para alması lazım bu işten…
Tekrar arıyor mağdur esnafı ve “elinizdeki bilgi belge ne varsa verin. Ben işi çözer parayı da karşı taraftan alırım” diyor.
Sonra sosyal medya üzerinden başlıyor yem atmaya bilmem nerede neler oluyormuş da bilmem belgelerle açıklayacakmış da yakında yapacakmış bunu da.
Sonrası malum arayıp ya verirsin parayı ya da rezil rüsva ederim sizi. Hem siz benim kim olduğumu biliyor musunuz lakırdıları. 
Şimdi bu işleri gören biri piyasada gazeteciyim diye dolaşıyor. Dahası cebinde basın kartı var. Dahası Bursa’nın en önemli isimlerinden biri olan eski bir bakanı bu işlerine alet ediyor. 
Yazık ki bir şekilde birileri bu yavşaklara inanıyor ve paralarını kaptırıyor. Çok şükür belediyelerin büyük bir kısmından artık nemalanamıyorlar. 
Onun için de saldırıyorlar. Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakarlar. 
Gözümüz bu beslemelere hala daha kaynak aktarmaya çalışan eskimiş zabıta müdürlerinde bu da böyle biline!
 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.