SON DAKİKA
Hava Durumu

Birbirinden güzel iki haber!

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2021 21:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 21:37

Son günlerde güzel haberlere sık sık rastlıyoruz ancak dün iki tanesine çok mutlu olduk.

Bunlardan ilki bir yıldır kabuslar gördüğümüz salgınla ilgili. Malum son günlerde de aşı geldi gelecek kime yapılacak vs tartışmalar almış başını gidiyordu.

Ajanslara düşen habere göre Rus Sputnik V aşısı Türkiye'de üretilecek. Sputnik-V aşısının Türkiye'de üretimi için anlaşma imzalanmış bile.

RDIF'ten (Rusya Doğrudan Yatırım Fonu) yapılan açıklamaya göre, Rus Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesine yönelik Türk bir ilaç şirketi ile anlaşma imzalandığı aktarılırken üretim için gerekli teknoloji transferinin de başlatıldığını bildiriliyor.

Milyonlarca doz aşı üretilebilecek Türkiye’de. Üstelik hem içeriye hem dışarıya bu aşılar verilecek. Bu Türkiye’de önümüzdeki süreçte daha fazla aşı üretilmesinin de yolunu açacak.

İyi araştırılmış ve teyit edilmiş insan adenovirüsü vektörü temelli bir aşı olan Sputnik V, Rusya'nın yanı sıra Belarus, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Sırbistan, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezüella, Paraguay ve Türkmenistan'da tescil edildi. Aşının AB'de tescil edilmesine yönelik süreç de devam ediyor.

Türkiye aşı üretimiyle artık son günlerde yaşanan tartışmaları da geride bırakacak. Atılan adım Türk aşısının üretimi noktasında da olumlu bir adım olarak görülebilir.

İkinci haber ise AK Parti’den geldi. Her gün haberlere düşen hayvanlara eziyet haberleri yüreğimizi yakıyor. Yapılan işkenceler, hasta ruhlu insanların eziyetleri vs. Dahası sokağa terk edilen hayvanlar..

İşte AK Parti Hayvan Hakları Yasası hazırlığı yapıldığını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hayvan hakları yasasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Muş, önemli değişiklikler yapılacağını müjdeledi. Hayvan sahiplenmelerde bazı kurallar ve sorumluluklar getirileceğini anlatan Muş, “'Bir hayvanı aldım, 15 gün sonra sıkıldım, bunu sokağa atayım'. Bunu yapamayacak kimse artık. Eğer bir hayvanı alıyorsanız, sahipleniyorsanız, bunun sorumluluğunu yerine getireceksiniz. Çip sistemini yaygınlaştıracağız" dedi.

Yine hayvanlara kötü davranış işkence gibi davranışlarda cezaların büyük oranda artırılarak ağırlaştırılacağı da bildirildi.

Yüreklerimize su sertti. Ağzı var dili yok dostlarımıza, sokak hayvanlarına ya da insanlara yardım eden hayvanlara karşı yapılanları koruma altına alınması, onların haklarının kanunla garanti altına alınması önemli.

Güzel haberlerle dolu bir Pazar olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.