SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey-Vurgun Parsel Parsel 

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2022 19:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 19:46

Hemen herkes kadar sosyal medya da zaman geçiriyorum, Instagram da takip ettiğim ilginç sayfalar var.
Komik paylaşımlarla ilgili sayfaları özellikle takip ediyorum.
Pazar günü yine sosyal medyada gezinirken bir fotoğraf beni benden aldı.
Fotoğrafta 20 yıl boyunca Nilüfer Belediye başkanlığı yaparak bizi gülmekten kırıp geçiren, konser yapıp çoluk çocuğa bira dağıtmak dışında tek bir icraatı olmayan Mustafa Bozbey ve elinde “Vurgun Parsel Parsel 2” kitabı vardı.


Önce komik paylaşımlar yapan bir sayfa bunu paylaşmış sanarak elbette güldüm ama daha sonra baktım ki Mustafa Bozbey’in resmi sayfasından paylaşılmış bu fotoğraf.


20 yıl belediye başkanlığı yapan ve son yerel seçimde CHP+İP+HDP’nin ortak adayı olarak Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olan önümüzdeki yerel seçimler içinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından alelacele yine aday olarak açıklanan Bozbey’in bu paylaşımı beni düşünceden düşünceye sevk etti. 
(Ömrümüz yettiğince Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak kalacak kendisi)
Vurgun Parsel Parsel” kitabın adı tencere kapak olmuş fotoğrafta.
Ha tamam” dedim, adam “Ben bu işin kitabını yazdım” diyerek paylaşım yapıyor. 
Acaba neleri yazdı? 
Nilüfer’de rant manyağı olan müteahhitlerin parsellerini yazmış mıdır bu kitapta?
FarukKent, KarunKent, RantKent İnşaat gibi kodlanan yüzlerce müteahhitin; seçim dönemi çaktırmadan Bozbey’in göbeğinde bir Babacan, seçim bitince AKP’li oluşlarını yazmış mıdır? 
NilVak adına ‘işletilen’ açık oto pazarını yazmıştır dedim.
Yıllık 120.000 tl ye kiralanan ama yıllık 2.000.000 TL ye yakın ciro yapan açık otopark için Vurgun Parsel Parsel kitabında illaki on-on beş sayfa olmalı değil mi?

Nilüfer Belediyesinin olan NilVak’ın bir gece ansızın Bozbey’in aile vakfı oluşu kesin bu kitapta anlatılıyordur değil mi? Çünkü bizler yıllarca bu vakfı Nilüfer Belediyesinin sanarken yerel seçim döneminde FoX TV yayınına katılan Bozbey “Bu vakıf bizim aile vakfımızdır” demişti, belki de dili sürçmüştü eminim bu kitapta işin doğrusu yazılmıştır değil mi?


Vurgun Parsel Parsel
Özlüce Uğur Mumcu Caddesi üzerinde, planda sosyal donatı alanı olarak gözüken 2378 Ada 11 Parselde “Sosyal Tesis” yaptım diyerek AVM diken kafeler, tavernalar, meyhaneler, birahanelerden oluşan adına “yaşam merkezi” denen devasa bir yapı var.
Hadi alt kattaki yeğene eczane, üst katta şimdiki başkanın kardeşine meyhane işini yazmayalım ama…
Sayıştay raporlarında, “Hani sosyal tesis?” sorusuna Bozbey’in verdiği cevap “Gülümseyin, Nilüferdesiniz” cinsinden. Ne demiş Bozbey; “Kayra 29, aslında folklor, halk dansları, gösteri ve eğitim alanları, dans salonları ve çeşitli etkinlik alanlarının olduğu bir sosyal tesis” 
Eski başkan böyle diyor ama 2519 metre karelik bu tesisin sadece 10 metre karesi folklor için yani halkın sosyal tesis olarak kullanması için ayrılmış onun da kapısı bile yok ama tabelası var.
Neticede bu, Vurgun Parsel Parsel kitabında geniş bir şekilde anlatılmıştır değil mi?


Vurgun Parsel Parsel


PodyumPark’ı Bursa’da bilmeyen görmeyen kalmamıştır. Maliyeden kiralandıktan sonra meclis kararı ile kentsel rekreasyon alanından turizm amaçlı eğlence alanına dönüştürülen PodyumPark için Nilüfer Belediye Meclisi'nin 16/4/2002 günü yapmış olduğu toplantıya istinaden “rekreasyon alanında hobi-oyun alanları çocuk bahçeleri, eğitim, kültür, sergi, eğlence, spor, turizm tesis alanları ve bu kullanımlara yönelik ticari hizmet üniteleri yer alabilecektir” ifadeleri kullanıldı. Bu şekliyle Büyükşehir Belediyesi’nde onaylanan plan içerisinde park alanları, çocuk bahçeleri, spor, eğitim ve kültürel faaliyet alanları da yer alıyor.

Hazineye ait bir mülke kurularak (yani bizlerin malı olan bu arazi) kamu yararına kullanılmak yerine bir kısım elitin kerizleri sömürmesi için peşkeş çekildi. Beyaz Türklerin 30 TL’ye kahve 10 TL’ye su içip sosyal medyada “bakın biz kazıklandık” pozlarının hemen peşine “açız aç” paylaşımlarına ev sahipliği yaptığı bir mekana dönüştü PodyumPark. 


Halbuki yeşil alan olarak kalabilirdi, halka açık spor alanları olabilirdi, halkın kullanıma açık park olabilirdi, çocuklar için oyun alanları olabilirdi ama… Bozbey tercihini kendisini halktan yana değil ranttan yana kullanıyordu.
Bozbey için HALK, belediye binasının tabelasında yer alan “Halk Evi” ifadesinde işe yaramayan dört harften ibaretti.

Bu arada PodyumPark’ın parsellerini de yazalım; 
Ruhsat parseli; şu anki Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e
İmar Parseli; Mustafa Bozbey’in yengesi İldam Bozbey’e
Ödül töreni gibi oldu değil mi? Evet onlar bu danışıklı dövüşün ödüllerini bu şekilde aldılar.
Bu PodyumPark hikayesi Vurgun Parsel Parsel kitabında olmayacak da nerede olacak değil mi?
Ben bunları düşünürken paylaşıma bir kez daha baktım meğer kitabı Mustafa Bozbey değil yanındaki Murat Ağırel yazmış, kim bu Ağırel? Şehit olan MİT mensuplarının kimliklerini deşifre ederek cenaze törenlerini yayınlayan “gazeteci” görünümlü tip, o yüzden elbette bu kitabı para vererek almayacağım.
Eminim Mustafa Bozbey kitabın adını görmeden, kitapla birlikte fotoğraf vermenin nelere yol açacağını düşünmeden bu kareyi paylaştı, bundan sonra Vurgunun V’sinin olduğu hiçbir karede poz vermez ama umarım o bu pozu vermese de o fotoğraf yetkili mercilerce çekilir. 
Yani sosyal medyada gördüğümüz fotoğraflara iyi bakmamız lazım açıklamayı okumamız önemli.
Misal; bir hortum firmasının açılışına katılan Cavit Çağlar bu açılıştan bir fotoğraf paylaşsa elinde hortum olsa, pis pis sırıtarak “Hortumcu kardeşimize hayırlı olsun dedik” diye paylaşım yapsa bununla ilgili neler yazarım neler de kendimi tutamazsam 1300 TL’den başlıyor bu yazı.


Selam ve saygıyla

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.