SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu işte bir yanlışlık yok mu?

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2021 20:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 20:37

Uzun süredir özlemle beklenen kar yağışı nihayet Marmara Bölgesi’ne dolayısıyla Bursa’da da ulaştı. Ancak kar kısıt olan haftasonuna denk geldi.

Hoş hafta içinde de belli kısıtlar uygulanıyor ama haftasonu daha uzun süreli kısıt olduğu için insanların büyük bir kısmı kar yağışını evlerinden izlemekle yetirdi.

Ancak çok enteresan bir durumla da karşı karışa olduğumuzu söylemeliyim. Uludağ Oteller Bölgesi’nde sezon açıldı ve ajanslardan düşen haberlere göre kısıt kaldırıldı.

Böylece Uludağ’da tatil yapanlar gün boyu pistlere koştu. Kayak yaptı. Yoğun kalabalıklar oluştu. Çocuklar mesela karın tadını doya doya çıkardı.

Yani aileleri bastı parayı onlar da özgürce hiçbir kısıtlama olmadan kayak yapıp, karla oynadı, eğlendi güldü.

Anne babası parayı basıp Uludağ’a çıkaramayan çocuklar ise şehirde camdan kar yağışını izledi. Kaçak olarak belki çıkıp bahçede kar topu oynayabildi en fazla.

Bu nasıl bir adaletsizlik bu nasıl bir ayrımcılık anlayabilen beri gelsin.

Dağda serbest bırakılan çocuklar şehirde tutsa. Dağdaki doya doya oynarken şehirdeki camdan izlemek zorunda.

Kimsenin bunu turizm vs ile açıklamaya hakkı yok. Dağdaki otellerin ticari faaliyet gösterme hakkı varsa şehirdeki işyerlerinin de en az onlar kadar hakkı var. Yok parası olana bu eşitlik geçerli deniliyorsa o da ayrı bir konu.

Çocuklar bir an önce kısıttan ayrı tutulmalı. Okulları açılıp okullarına gitmeli, bahçeye çıkıp oyun oynayabilmeli.

Ya da Uludağ’da kısıt istisnası getiren beyler, tüm çocukları Uludağ’a çıkartmalılar.

Benzer görüntüler başka kayak merkezlerinden de geliyor. Kısıt varsa herkese olmalı. Yoksa kimseye olmamalı. Bu nasıl bir ayrımcılık Allah aşkına… Baş parayı kayak merkezlerine otellere kısıttan kurtul.

Olmaz öyle şey. Bu düpedüz çifte standarttır.

---------------

Deniz’in köşesi…

Haftasonu evdeyiz. Yemek vs köşe yazısı aklımdan çıkmış. Akşamüstü Yazıişleri Müdürümüz Alpaslan Yıldız, köşeni gönder diye mesaj attı. Eh kar seyrederken gelen mesaja yapabilecek bir şeyim yoktu… Yazıyı biraz gecikerek atacaktım ama aşağıdaki fotoğrafı hemen gönderdim kendisine. Buyur sana Deniz’in köşesi diye (!) 

Keyifli pazarlar….

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.