SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu kavga burada bitmez!

Yazının Giriş Tarihi: 31.03.2021 21:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.03.2021 21:23

CHP Bursa’da Mustafa Bozbey’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesiyle başlayan ve İsmet Karaca’nın İl Başkanı olmasıyla süren kavga, yeni bir boyut kazandı. 

CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Tarım Politikaları danışmanı Orhan Sarıbal, Karaca’nın il başkanı seçilmesinden itibaren CHP İl Başkanlığını boykot ediyordu ta ki geçen haftaki Genel Başkan ziyareti öncesine kadar. Kılıçdaroğlu için suni bir birlik görüntüsü verildi. 


Kimse yemedi tabi. 


Ve önceki gün Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 3 belediye başkanı ile milletvekilleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. 
İşte bu ziyaretten sosyal medyaya yansıyan mesajlar kavganın asla bitmeyeceğini bir kez daha gözler önüne serdi. 
Kılıçdaroğlu, Bursa ziyaretinde şaşırtıcı bir şekilde daha seçimlere 3 yıl olmasına ve ittifak ortaklarının fikrini almadan Mustafa Bozbey’i büyükşehir belediye başkan adayı olarak ilan etti. 


Bunun nedenlerini başka bir yazıya bırakarak devam edelim. 


Tüm Bursa biliyor ki Karaca ve Bozbey konusunda Sarıbal duruşunu hep net gösterdi. Yani onları istemediğini her fırsatta ortaya koydu. 
Ancak bu sefer gerçekten çok sert bir giriş yaptı Sarıbal. Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 3 belediye başkanı ile milletvekillerinin Kılıçdaroğlu ziyaretini sosyal medya hesabından yazan Sarıbal, isimleri zikretmediği gibi sıradan bir ziyaret yapılmış gibi bir mesaj paylaştı. 


Oysa il başkanı milletvekillerinin üstünde. Yine belediye başkanları var ziyarette ve hepsini bir yok sayış var. 
Belli ki bu savaş devam edecek. Ve belli ki milletvekili seçimlerine kadar da devam edecek. Sarıbal mezhepçi siyasetine devam ederek bu gücünü Bozbey ve Karaca’ya karşı gene merkez düzeyinde kullanacak. 
Bozbey-Karaca ise yerel hamlelerle Sarıbal’ı kontrol edecek. CHP’de önümüzdeki günlerde bazı ilçe başkanları görevden alınabilir. Bu da Karaca ve Bozbey hamlesi olarak kayıtlara geçer. 


Ancak her hâlükârda CHP Bursa’da uzun zamandır devam eden kavganın daha uzun süre Bursa’da süreceği ortada. 
Bir başka kriz ise ittifakın diğer ortağı İP’ten görüş almadan aday açıklaması. İP il ve genel merkez seviyesinde bu dayatmaya tepkili. 
Sitem CHP’ye iletilmiş durumda. Ve belki de Bursa için ittifakı sarsacak bir çatlağa yol açabilecek bir durum. 
Dahası İP, seçim öncesi verilen başkan yardımcılığı sözlerinin de peşini bırakmıyor.

 Bakalım kriz nereye evrilecek...



İP yine sokak tiyatrosunda!


Bursa’da son bir yıldır 1960’ların tiyatral siyasetini canlardırmaya çalışıyor İP. Ancak artık belli bir yere gelen siyasette bu gösterilere emekli solcu amcalarla ideojik saplantılı küçük bir gruptan başka kimsenin ilgisini çekmiyor.

 
Yine gündeme gelmek için 15 Temmuz meydanı'nda karne görseli ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a not vermişler güya. Tamamen algıya yönelik çabalar ama bunu Bursa yemez. Eleştirilen projeler dev ölçekli projeler ve öyle boyacı küpü gibi sok çıkar olmuyor. Dahası son bir yıl olağanüstü pandemi süreci de yok sayılıyor. 


Sözü uzatmayalım, yeni siyaset yapıcı ve öneri getiren siyaset anlayışı. Sadece eleştirerek algı yaparak bir sonuç almak mümkün değil. Hele de 20 yıl belediye başkanlığı yapmış bir ismin arkasına düşüp mevcut belediye başkanına metal yorgunluğu, mental yorgunluk eleştirisi getirmek tebessümden başka sonucu olmayan bir girişim.

İP’in siyaset yapma üzerine çok çalışması lazım çok….


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.