SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu ne yahu!

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2020 19:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 19:00

Otobüs durağına yaklaşıyorum, kafamda bin bir türlü düşünce. Kalabalık mı acaba? Maske takmayan var mıdır ki? Bunlar aklımdan geçerken orada bekleyen genç gözüme çarpıyor. Maskesi var, üstelik doğru da takmış. Tam içim rahatlıyor, o sırada bu genç maskesini aşağıya çekip duraktaki oturağa dönerek hapşırıyor. Sonra eliyle ağzını şöyle bir sıvazlayıp maskesini yukarı çekiyor.

Vazgeçiyorum otobüse binmekten de gideceğim yere gitmekten de…

Tatil planları yapan arkadaşlar var. Bana soruyorlar Bodrum’a gidelim mi? diye. Bodrum o benim yaşadığım senelerdeki Bodrum değil biliyorum. Ama yine de güzel. Gidin ama dikkatli olun diyorum. Mesela merkezdeyseniz öğlen yemeğinizi “Sakallı’da” yiyin. Pansiyon bulursanız orada kalın kendi yemeğinizi yapın. Öyle “beachlere” falan gitmeyin. Bulun bir halk plajı kendinize. Tekne turuna katılın ya da en iyisi yüzmek için. Hem etrafı da görmüş olursunuz. Karaada, Kurt Burnu, Meteor Çukuru, Aspat (Camel beach diyorlar ya hah işte orası) falan. Hatta giden olursa Orak Adası’nı tercih edin, çok güzel yerdir.

O sırada gözüm TV’deki haberlere ilişiyor. İnanamayıp izleyenlerden teyit ediyorum. Gerçekten de öyle demiş Bodrum’un CHP’li belediye başkanı Ahmet Aras resmen şöyle diyor "Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne."

Yani adam diyor ki turisti soyarlarsa soysunlar, başımı çevirip bakmam. Suç onda değil, bu zihniyeti belediye başkanı yapanda. Demek öyle bir başkan istiyorlar. Buyrun bakalım bir iki seneye turist kalır mı ortada? Soyulanlar bir daha gelir mi oralara? Neyse belki faydası olur. Kimse gitmeyince doğa da toparlanır biraz. Tekrar ahtapot çıkmaya başlar liman içinde bakarsınız. O güzelim otlar tekrar başlar kıyıdan köşeden çıkmaya.

Soran arkadaşlara dönüp, fikrimi değiştirdim gitmeyin diyorum. Soyulursanız şikâyet edecek makam yok. Adamlar turiste hizmet vermek değil gelenleri resmen söğüşlemek istiyor. Belediye başkanları böyle düşünüyorsa yapacak bir şey yok. İmam yellendiğinde cemaatin ne yapacağı bellidir. Gitmeyin kardeşim, gidenler de hemen dönsün canını kurtarsın.

Sokağa da çıkmayın, gördüğünüz her maskeliyi de insana saygısından maske takıyor zannetmeyin, otobüs duraklarında pek durmayın ve hiç oturmayın. Korona böyle sürüp gider.

Allah sonumuzu hayretsin. Gerçekten de bir arkadaşımın da dediği gibi, Dünya’nın sezon finali mi yaşanıyor acaba?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.