SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu ödül Yıldırım’a çok yakıştı!

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2022 21:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2022 21:39

Oldum olası belediyelerin şirketlerin STK’ların aldığı ödüllere pek anlam vermem. Zaten hepsinin belli paralar ödenerek ısmarlama verilen ödüller olduğunu artık herkes biliyor. 


Ancak arada gerçek anlamda yapılan ödüllendirmeler var ve onları da atlamamak gerekiyor. İşte bunlardan birisi de Türkiye Belediyeler Birliği’nin ödülleri. Bir çok alanda ödül veriliyor ve belediyeler projelerini buraya gönderiyor. Orada seçici kuruldeğerlendirerek ödüle layık bulduklarını ödüllendiriyor. 


Bu yıl da bir çok proje ödül aldı ancak biz Yıldırım Bleediyesi’nin aldığı ödül üzerinde duracağız. Oktay Yılmaz yönetiminde Yıldırım Belediyesi çok güzel adımlar atıyor. Büyük projeleri var tabi ancak sosyal ve kültürel projelerde Bursa’da bir numara diyebiliriz. 


Özellikle çocuklara yönelik o kadar çok projeleri ve o kadar gerçekçi projeleri var ki. Eminiz Yıldırımlı çocuklar Oktay amcalarını bu nedenle çok seviyorlar. Ayaklarına geliyor tüm etkinlikler miniklerin. Oktay amcaları onları hiçbir şeyden eksik bırakmıyor adeta. Fazlasını önlerine seriyor. 


İşte Yıldırım Belediyesi, 'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor' diye bir proje geliştirdi.  Oyldukça faydalı ve yerinde olan bu proje, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen, 'Çocuk Dostu Şehirler Proje ve Fikir Yarışması'nda ödüle layık görüldü.  Yıldırım birçok ödül almıştır ama bu kadar Yıldırım’a yakışan ödül ben bilmiyorum. Tam isabet. 


Ödülü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in elinden alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu ödülü Yıldırım’ın geleceği olan çocuklar adına aldığını ifade etti. Yani ödülü de miniklere atfetti Oktay amcaları. 


Projeyi kısaca özetlersek, 'Yıldırım Çevre Müfettişlerini Arıyor’ projesiyle 11-15 yaş aralığındaki çocuklara çevre bilincini oluşturmak ve böylelikle yaşadıkları çevreye karşı daha duyarlı ve çevre sorununun iyileştirilmesi için çaba sarf eden bir gençlik oluşturulmasını hedefleniyor.  Çevre Mühendisleri tarafından verilen ‘Sıfır Atık’ eğitimi ile Yıldırım’ın her mahallesinden seçilen toplamda 100 çevre müfettişi çocuğa proje çerçevesinde tablet, çevre müfettişi kimliği, rozet, yelek ve şapka hediye edilecek. 


Minikler çevreyi korurken ödüllendirilecekler de aynı zamarda anlayacağınız. Tebrikler Oktay Yılmaz tebrikler Yıldırım Belediyesi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.