SON DAKİKA
Hava Durumu

BUDO bilet indirimini İmamoğlu yapmış (!)

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2020 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 20:23

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önceki gün Mudanya’yı ziyaret ederek Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bilet fiyatlarında yüzde 40 indirime gidildiğini, sefer sayısının da artırıldığını açıkladı.

Dün de bu kez CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yine toplamış ekibi BUDO’nun önüne. Teşekkür ediyor sözüm ona Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a. Ama sanki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li başkanı Ekrem İmamoğlu yapmış indirimi. Ona vurgu yapıyor. Hep bir rol çalma derdi hep bir rol çalma derdi.

Evet, bilet fiyatlarındaki ucuzlama önemli. CHP İl Başkanı daha önce BUDO önünde fiyatların indirilmesini istemişti bu da doğru. Doğru yapılanı alkışlamak da güzel. Rol çalmaya da gerek yok.

Ancak hemen burada herkesin merak ettiği soruyu sormak isterim CHP İl Başkanı İsmet Karaca’ya. BUSKİ faturalarından çıkarılan katı atık bedellerini Bursa’da bazı belediyeler almayacağını açıkladı. Dahası İstanbul’da ilçe belediyeleri bu paraları almıyor vatandaştan.

 En azından ticari olmayan konutlarda bu bedelin alınmaması vatandaşın cebine bir nebze olsun yarar sağlar.

Hal böyleyken ve solculuktan halkçılıktan dem vuruyorken hemen yanınızda dikilen CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sordunuz mu acaba neden almak için ısrar ediyor.

Bugüne kadar CHP’li üç belediye Nilüfer, Gemlik ve Mudanya katı atık bedelleri ile ilgili neden ölü numarası yapıyor. Neden madem böyle bir imkan oluştu biz de bu bedelleri almıyoruz halkımız için demiyorlar.

Daha komik olan yanı ise su faturalarında indirim için onca eylem yaptınız. Yanınızda duran Fırat Yılmaz, Nilüfer’deki ordusuyla basın açıklaması yaptı mesela.

Önceki gün Osmangazi Meclisi’nde konu gündeme geldiğinde parti grubunuz katı atık bedellerinin toplanması yönünde neden irade koydu?

Bir gün bir basın toplantısı yaparak 3 belediyenizin katı atık bedeli almayacağını, yasal bir engel varsa örneğin yılık 1 TL sembolik bir ücret alacağını da açıklar mısınız?

Aynı basın toplantısında CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da konuşmuş. İki gün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş gelip indirimi yaptığında teşekkür etseydi değil mi?

Aynı gün davetli olmasına rağmen ilçesinde açılışı yapılan caminin kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı ile kesseydiler. Ama o zaman algı siyaseti yapamayacaktı.

Yalnız İsmet Karaca’nın hakkını yemeyeyim. O Ekrem İmamoğlu’na bağlamış indirimi. Mudanya Belediye Başkanı ise kendini kahraman ilan etmiş (!)

Dahası daha düne kadar BUDO’yu olduğu yerden atmak için denemediği yöntem başvurmadığı yargı organı kalmamışken Bursa’nın değeri olan BUDO’ya sahip çıkıyormuş. İlahi Hayri başkan insanları gülmekten öldüreceksin.

Kendi sosyal medya hesabı üzerinden bakın nasıl sahipleniyor Hayri Türkyılmaz indirimi; “Geçtiğimiz aylarda yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iskele kiralarını artırmama kararı, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO’yu kullananlara bilet indirimi olarak geri döndü.”  

Gerçekten kendi yapsa bu kadar güzel pazarlayamaz. Büyükşehir Belediyesi taşın altına elini koyduğu halde bu kadar boyalı laflarla pazarlayamadı.

Açıklamanın geri kalanını da aktaralım, “Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yolcu bilet fiyatlarında indirim kararı sonrasında BUDO önünde CHP Bursa İl Örgütümüzün düzenlediği basın toplantısında İl Başkanımız Ismet Karaca, Milletvekimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu, ilçe başkanlarımız ve örgütümüzle buluştuk. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettik. Hemşehrilerimizin bütçelerine katkı sağlayan bu indirimlerin sürmesini temenni ediyoruz. Bizler Bursamızın değerlerine sahip çıkma yolunda mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Bu hizmeti sağlayan Alinur Aktaş’ın ismini bile anmıyor. Güya yok sayıyor. Oysa Mudanya Hyari Türkyılmaz’a rağmen hala yaşanabilir bir yerse bunun birinci nedeni Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi.

Hayri Türkyılmaz’ın elinde mühür. Katı atık bedellerini almıyorum desin ve vatandaşa halkçı bir hizmet vermiş olsun. Vatandaşın bütçesine katkı sağlasın. Öyle elin indirimi ile halkçılığı herkes yapar.

Bozbey, Turgay Erdem’e mi yürüyor!

CHP’li Nilüfer eski Belediye Başkanı Mustafa Bozbey döneminde başkan yardımcısı olan Bukle Erman, Turgay Erdem’in başkan olmasının ardından kızağa çekilmişti.

Erman, geçtiğimiz günlerde yine CHP’li Gemlik Belediyesi’ne geçiş yaptı. CHP’li Gemlik Belediyesi Kültür Müdürlüğü görevine getirilen Bukle Erman bunu sosyal medya hesabından duyurdu.

Turgay Erdem’in göreve gelmesinin ardından Bozbey’in kadrosunun dağıtıldığı tartışmaları uzun süre devam etmişti. Ki gerçekten o dönem görev yapan bir çok kişi görevlerinden alınarak pasif görevlere getirildi. Bozbey ile Erdem arasında sıkıntı yaşandığı da zaman zaman kamuoyuna yansıdı.

İşte Bukle Erman’ın sosyal medya paylaşımına Mustafa Bozbey’in yaptığı yorum bu tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bozbey, Erman’ın paylaşımının altına yaptığı yorumda, “Bukle hayırlı olsun. Belediye Başkanı Uğur Sertaslan kardeşimi de senin daha fazla körelmene izin vermeyerek deneyimlerini ve birikimlerini Gemlikliler adına değerlendirmen için sana bu görevi vermesinden dolayı kutluyorum. Başarı böyle yakalanır. İnanıyorum ki birikimlerin Gemlik Belediyesi’ni ve Gemliklileri gülümsetecek hizmetlerle tanıştıracaktır. Kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başından sonuna mesaj kaygılı bu kutlama metninde Turgay Erdem ve yönetimine göndermelerde bulunan Bozbey, kendi ekibini tasfiye edenlerin başarıyı yakalayamayacağını da öne sürüyor.

Gelinen noktada Nilüfer ve Mudanya ile ipleri kopuk olan Bozbey’in ekibinin teker teker Gemlik’e transfer olacağını bekleyebiliriz. Eli kulağında iki isim var bende…

Bakalım bu göndermeler parti içindeki alttan alta devam eden savaşın bir kez daha alevlenmesine sebep olacak mı?

Kara mizah!

Baraka çadır yıkıp kaçakla mücadele ediyorum komikliğine CHP’li Mudanya Belediyesi de katıldı. Hem de pazarlamaya bakar mısınız; “Mudanya Belediyesi kaçak yapılara geçit vermiyor.”

Oysa Mudanya’da nereye baksanız kaçak yapıyla dolu. Dahası Mudanya Belediyesi’nin kaçakla mücadele ettiğini ileri sürdüğü bölgelerde imar yok. Yani kökünden kaçak tüm yapılar.

Hayri Türkyılmaz belediye başkanı olmadan önce Mudanya’da limana doğru giderken meşhur 7+1 katlı binalar var.

Onların önünde eylem yapıp, göreve geldiğinde yıkacağını ifade ediyordu. Göreve geldi ve eline bu binalar için yıkım şansı da geldi. Ne yaptı biliyor musunuz? Yıkamadı ya da yıkmadı.

Bugün Mudanya’da yüzlerce yapı var kaçak inşa edilmiş. Bir çoğuna da kallavi cezalar kesiyor Mudanya Belediyesi. Ama iş yıkıma gelince ayakları geri geri gidiyor. Niyeyse?

Sonra bir çadırla 2 metre kulübe yıkıp kaçakla mücadele ediyorum diye bir de haber yaptırıyor.

Belediye yapı kontrol ekiplerinin tespit ettiği kaçak yapılar 775 sayılı Gecekondu Kanunu gereğince yıkılıyormuş. Vay be!

Belediyecilikten zerre anlamıyorlar, millete hizmet diye bir dertleri de yok. Ama haklarını yemeyelim yapmadıkları işleri yapıyormuş gibi göstermekte uzmanlar.

Yazık oluyor Mudanya’ya…

--------------

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.