SON DAKİKA
Hava Durumu

Bunun adı kepazelik!

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2019 19:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 19:09

Mudanya’nın aylardır gündeminin ilk sırasında kapalı Pazar yeri tartışmaları geliyor.

Şöyle kısaca özetlersek;

Mudanya’da Pazar günleri yoğun olan trafiğe bir de sosyete pazarı eklenince gerçekten özellikle yaz aylarında Pazar günleri ıstırap oluyordu trafik için.

Mudanya Belediyesi çok doğru bir adımla kıyafet pazarını Pazar gününden Perşembe gününe alma kararı aldı.

Sonrasında kıyafet pazarındaki esnaf bunu yargıya götürdü ve kıyafet pazarının yine Pazar günü kurulması için idari yargıdan karar aldı. İşte bu dakikadan sonra Mudanya’daki Kapalı Pazar Yeri için sonun başlangıcı denebilecek bir noktaya gelindi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yıllar önce verilen bir yargı kararını gerekçe göstererek kapalı Pazar yerinin kaldırılmasını meclis gündemine getirdi ve Pazar yeri iptal edildi. Buraya arkeopark yapılacağını açıkladı.

Kıyafet ve sebze pazarını ise yıllar önce kurulduğu Deniz Caddesi’nin hemen üst tarafına aldı. Geri dönüşü olmayan bu kararın ardından aylardır gerçekten iyi olmayan şartlarda Pazar kuruluyor o bölgede. Kapalı Pazar Yeri ise boş tutuluyor. Ya da biz öyle biliyorduk.

Ta ki MHP Mudanya Belediyesi Meclis Grup Sözcüsü Bülent Erden beyin kapalı Pazar yerinde ortaya çıkan rezaleti kamuoyuna gösterene kadar. Bülent Erden kapalı Pazar yerinin içindeki kepazeliği video görüntüsüyle birlikte sosyal medya hesabından kamuoyuyla paylaştı.

Erden görüntüleri paylaşırken yaptığı açıklamada şunları yazdı;

“Memleket hırsla değil akılla yönetilir…

Mudanya Kapalı Pazar Yeri’nin esnafla inatlaşma sonucu Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz beyin girişimi ile kapatılmıştı.

Yeni ve modern bir Pazar alanı yapılacağı söylendi.

Ancak aradan aylar geçmesine rağmen bu noktada yeni bir çalışma görmedik. Kapatılan Pazar alanının mevcut durumu ise içler acısı. Başkanın kapattığı kapalı Pazar alanı çöplüğe dönerken, esnaf ve vatandaş şartları uygun olmayan sokak pazarında çile çekiyor.

Devlet yönetimi ciddiyet ister.

Kişisel hırslar ve kişisel egolarla yapılan her iş hüsranla sonuçlanır. Türkyılmaz bu durumla ilgili halkımıza ikna edici bir açıklama yapmak durumundadır. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla

Bülent Erden

MHP Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü

Gerçekten görüntüler kepazelik kelimesinin tam karşılığı. Geri dönüşüm firması bir süreliğine burayı depo olarak kullanma izni almış ama işin ucunu kaçırmış. Kapalı Pazar yeri adeta çöplüğe dönmüş. Bugün yarın alacağız derken ortaya bu vahim görüntü çıkmış. Üstelik firmanın belediyeyle olan sözleşmesinin de sona erdiği söyleniyor.

Hem belediye hem de firma Mudanya’ya yakışmayan bu görüntülerin sorumlusu.

Bir başka sorumluluksa aslında istemeden bu durumun oluşmasında rolü olan esnaf. Gün değişimini kabul edip ona göre bir planlama yaparak ticaretlerine devam etmeyi kabul etseler bugün Pazar yeri belki de açık kalacaktı.

Ancak tabi ki burada esnafın kendi çıkarlarını korumak isterken müdahil olduğu durumda isteyerek yaptığı bir şey yok. Süreç buraya getirdi.

Sonuç olarak, Mudanya Belediye Başkanı ve ekibi burada da ciddi sorunlu bir sınav vermiş durumda. Derhal Pazar alanı bu çöplerden temizlenmeli.

İlgili firmaya da oluşturduğu bu kirlilik nedeniyle gereken yasal işlem yapılmalı. İyi niyeti suiistimal etmenin de bir karşılığı olmalı.

Mudanya’da bu dönem MHP’nin Bülent Erden’le siyaseti hızlandırdığını izliyor ve görüyoruz. Bülent bey ilçeyle çok yakından ilgileniyor ve hem sorunları hem de çözüm önerilerini her platformda gündeme taşıyor.

Bir anlamda özlenen muhalefeti yapıyor ve her geçen gün üstüne koyuyor. Bu açıdan bakıldığında MHP’deki hareketlenme ve Bülent Erden’in enerjisi önümüzdeki günlerde Mudanya’ya olumlu anlamda katkı sağlayacak.

Rahmi Turan ve CHP…

İki gündür ülke gündemi yine CHP ve onun içindeki iktidar savaşı. Sözcü Gazetesi’nden Rahmi Turan’ın ortaya attığı “CHP’den biri Külliyeye giderek Cumhurbaşkanı ile görüştü” iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Siyasette adeta kıyametler koptu. CHP’liler Külliyeye giden bu haini (!) araya dursun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bu iddiayı yalanladı.

Rahmi Turan Türkiye’de bulvar gazeteciliğinin piridir. Yıllarca bu ülkede bulvar gazetelerini yönetmiş, bu palavra gazeteleri çok satan gazeteler arasına sokmayı başarmıştır.

Baştan aşağıya komplo, senaryo, uydurma haberlerle İngiliz bulvar gazetelerinin benzerlerini Türkiye’de çıkarmış bir isimdir. İyi senaryo ve komplo yazar. Birçok isim de yetiştirmiştir kendisi gibi senaryo yazan.

Rahmi Turan şimdi hedefte. O ismi açıklaması isteniyor CHP’liler tarafından. Tabi açıklamayacak. CHP’de iktidarını korumak isteyenlerle işbirliği içinde aday olma ihtimali olan isimlerin bir süre daha yıpratılmasını sağlayacaklar. Sonrasında Kılıçdaroğlu da tek aday olarak gidilecek kongrede iktidarını koruyacak.

Maalesef CHP’deki bu çamur siyaseti düzeni bir türlü ortadan kaldırılamıyor. Dedikodu ve iç hesaplaşmalarla uğraşmaktan siyaset üretemiyorlar. Tabandaki hareketlilik tavana sadece bu iktidar savaşlarıyla yansıyor. Oysa CHP’nin ülke için siyaset üretmesi, çaba harcaması gereken bir görevi var.

Yazık çok yazık!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.