SON DAKİKA
Hava Durumu

Burkay ve yükselen Bursa!

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2022 20:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 20:30

Son yıllarda anlamsız bir yarışın içine girdi Türkiye’deki şehirler. 


Hepsinin ağzına sakız oldu marka şehir ya da marka kent lafları. Oysa şehrin kendisinden çok markalarının öne çıkması çok daha önemli. Markaları yükselen şehir zaten otomatikman marka olur. 


İşte burada Bursa’da farklı bir yöntem görüyoruz açıkçası. Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, çok ciddi adımlar atıyor Bursa markaları, Bursa’daki sanayi ve ticaret adına. Öyle laf olsun diye, skor olsun diye değil üstelik. 


El attığı her alanda başarı sağlıyor ve bu başarı Bursa’nın hanesine yazıyor. 
BTSO Başkanı göreve geldiğinde pek parlak bir durumda değildi BTSO. Daha yerel bir oyuncu olarak sınırları Bursa ile çizilmiş bir durumdaydı. Bir çok alanda da zayıf kalıyordu. 


Burkay’ın göreve gelmesinin ardından ortaya konulan vizyon ve atılan adımlarla BTSO her geçen yıl gücüne güç katarken, bu adımlar Bursa’yı da ciddi anlamda ülke gündemine getiriyor. Bir kere ulusal ve uluslararası alandaki fuarlarda artık bir BTSO ve Bursa gerçeği var. 


BTSO’nun çalışmaları son yıllarda Ankara nezdinde de karşılık buluyor ve bir çok BTSO teklifinin kanunlarda yer bulduğunu da görüyoruz. Bu İbrahim Burkay yönetiminde BTSO ekiplerini ciddi bir süreç yürüttüğünün, gerçek anlamda Bursa ve Türkiye için kafa patlattığının da bir göstergesi. 
Bunun en güzel örneklerinden biri bir süre önce İstanbul’da düzenlenen HOMETEX fuarı oldu. Dünyanın en önemli ev tekstili fuarlarından biri olan HOMETEX son anda BTSO’nun devreye girmesiyle bu yıl düzenlenebildi. 


Yerli ve yabancı 650 firma katıldı. 5 günde 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi ise beklentileri de aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) bu yıl fuarı düzenleyemeyecek noktaya gelmişti. Fuar düzenleyen firma iflas ettiği için. Ve son gün devreye giren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi aracılığı ile fuarı düzenlemeye talip oldu. 
Kısa sürede önemli bir başarıya imza atan BTSO, çok başarılı bir fuar düzenleyerek Bursa’nın adını altın harflerle yazdırdı. İstanbul’da şov yaptı adeta. Bursa, İstanbul’da fuarcılık alanında ne kadar güçlü olduğunu da yerinde göstererek ispat etti.


Daha önemlisi fuara Bursa’dan 250 firma katıldı. İstanbul’da ev sahipliğini Bursa yaptı. Bursa markaları ile gerçekten damga vurdu. Hem ulusal hemde uluslararası alanda iddiasını ortaya koydu. 


Tüm bunlar ortaya konulan vizyon ve gecesini gündüzüne katan bir çalışmanın ürünleri. Daha da ileriye gitmesi çok olası.

 
Marka şehir olmak için markaların önde gitmesi markaların desteklenmesi önemli. Kuru kuruya marka olmanın bir anlamı bir esprisi yok. Bunu Bursa tam da olması gerektiği gibi yapıyor. BTSO ve İbrahim Burkay tam da bu noktada çok ciddi katkılar sağlıyor Bursa’ya. Bu her alanda Bursa’ya aynı zamanda örnek olması gereken bir durum. 


Kamu kurumlarının da sivil toplumun da ticaretten sanayi her alanda markaların öne çıktığı markaların taşıdığı bir Bursa, geleceği çok daha güçlü karşılayacak…

 
Yol doğru yöntem doğru…
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.