SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa bu organizasyonu daha coşkulu yaşamalı

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 21:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 21:30
Bursa’dan Cuma ve cumartesi günü Türkiye’nin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri geçti. Türkiye’nin en prestijli organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndan bahsediyorum.

Toplam 6 etaptan oluşan ve gerçekten nefes kesen mücadeleye sahne olan bisiklet yarışları, gerçekten seyir zevki yüksek, mücadele azmi inanılmaz, muhteşem görüntülerin oluştuğu bir organizasyon. Dünya televizyonlarında soluksuz izlenen, Dünya Bisiklet Şampiyonası’nın Türkiye ayağı aynı zamanda. Dünya şampiyonasına puan verdiği için önemli takımların da sahne aldığı bir organizasyon.

Başlangıcı 1963 yılında düzenlenen Marmara Bisiklet Turu olan ve sonraki yıllarda Cumhurbaşkanlığı himayesinde devam eden Cumhurbaşkanlığı bisiklet Turu, son yıllarda TUR ismi ile adlandırılıyor. Bu yıl yapılan etap değişikliği ile Marmara Bölgesi’nde koşuldu. İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 16 Nisan'da başlayan TUR 2019'un Sakarya ile İstanbul arasındaki 172,4 kilometrelik altıncı ve son etabı önceki gün gerçekleştirildi ve başarılı bir şekilde organizasyon sona erdi.



TUR 2019’un 4. ve 5. etapları Bursa’dan geçti. Böylesi önemli bir organizasyonun Bursa’dan geçmesi gerçekten heyecan verici. Ancak yeterli tanıtımın yapıldığını düşünmüyorum. Gerçekten bu organizasyon Bursa’da çok daha heyecanla karşılanmalıydı. Bisiklet üzerine Bursa’da da takımlar kurulmasına, bu sporun yayılmasına da önemli katkısı olur eğer önümüzdeki yıllarda da TUR etapları arasında Bursa olur ve gereken tanıtım ve hassasiyet gösterilirse.

Son iki gündür böylesi önemli bir organizasyonun kendisi yerine Heykel’deki birkaç saatlik trafik yoğunluğu tartışılıyor maalesef. Eğer o tanıtımlar daha iyi yapılabilseydi eminiz ki trafik yerine bisiklet turunu konuşurdu Bursa. Son yıllarda üst üste yapılan seçimler nedeniyle o kadar politikaya takılmış ki aklımız, böylesi bir organizasyon nedeniyle kapatılan yollar için bile siyasi eleştirilerden öteye bir şey duymuyoruz insanların ağzından.

İyi ki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Bursa dâhil edildi. Gerekirse o yollar tam gün de kapatılmalı. Bu coşkuyu Bursa yaşamalı. Bu tanıtım fırsatını olabildiğinde iyi değerlendirmeli. Şahane bir organizasyon olan Bisiklet Turu önümüzdeki yıllarda da Bursa etabıyla da gündem olmalı.

Önümüzdeki yıl bu organizasyon çerçevesinde buna katkıda bulunacak organizasyonlar da eklenmeli yerel belediyeler tarafından örneğin. Şölene dönüşmeli TUR’un Bursa etabı. Biraz gayretle Bursa enfes bir organizasyonun değişmez parçası olabilir. Ve Bursa bunu bütün coşkusuyla yaşayabilir ne dersiniz?

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.