SON DAKİKA
Hava Durumu

10 bin kişilik karantina grubunda kaç Bursalı olduğu açıklandı...

Medine'den Türkiye'ye gelen toplam 10 bin 330 umre yolcusu, sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada umreden gelenlerin Konya ve Ankara'daki yurtlarda karantinaya alındığı bildirildi. Karantina altındaki vatandaşlardan 403'ünün Bursalı olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2020 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
10 bin kişilik karantina grubunda kaç Bursalı olduğu açıklandı...

Medine'den Türkiye'ye gelen toplam 10 bin 330 umre yolcusu, sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Umre'den gelenlerin Konya ve Ankara'daki yurtlarda karantinaya alındığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Koca, "Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde tavizsiz olalım" dedi.

2'Sİ YÜKSEK ATEŞLİ

Bursa'dan umreye gittikten sonra yurda dönüş yapan vatandaşlardan 403'ü Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere Gölbaşı'ndaki KYK yurtlarına götürüldü. Kafilede bulunan 2 kişinin yüksek ateşinin bulunduğu ve sağlık testlerinin sonuçlanmasının beklendiği öğrenildi.

10 BİN 330 KİŞİ ANKARA VE KONYA'DA KARANTİNA ALTINDA

Ankara ilindeki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı:

Şehit Özel Harekat: 2064
Milli İrade: 1880
Gölbaşı: 1448
TOPLAM: 5392

Konya ilindeki yurtların isimleri ve kalan misafir sayısı:
Tahir Büyükkörükçü: 2228
Kutalmışoğlu: 2710
TOPLAM: 4938

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dün gece umreden dönen son 5 bin 300 kişinin hem kendi hem de başklarının sağlığını korumak için 14 gün boyunca evden çıkmamaları uyarısında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.