SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Bursa’da yeni sayfa: Davut Gürkan!

AK Parti Bursa’da haftalardır devam eden il başkanlığı düğümü çözüldü. Ayhan Salman’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından haftalardır merak edilen atama dün yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa İl Başkanlığı’na Davut Gürkan’ı atadı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2020 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Bursa’da yeni sayfa: Davut Gürkan!

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın devam etmemesi yönünde AK Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararın ardından Bursa’da en çok merak edilen ve en çok konuşulan konuların başında gelen yeni il başkanı kim olacak sorusu, nihayet dün cevabını buldu. Onlarca isim üzerinden yapılan spekülasyonlar da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama ile son buldu.

GEÇEN HAFTA İSTANBUL’DA GÖRÜŞTÜLER

Bursa’nın nefesini tutarak beklediği il başkanlığı ataması için geçtiğimiz hafta 6 isim İstanbul’a davet edildi. Cumhurbaşkanlığı ofisinde Erdoğan, Davut Gürkan’la birlikte toplam 6 isimle görüştü. Yapılan görüşmenin ardından Erdoğan karar vermek için hafta başını işaret etmişti.

BEKLENEN DAVET GÜRKAN’A GELDİ

Merakla beklenen davet dün Bursa’ya ulaştı. Hali hazırda Kızılay Bursa Şube Başkanı olan işadamı Davut Gürkan, il başkanlığı için AK Parti Genel Merkezi’ne davet edildi. Gürkan, Ayhan Salman’la birlikte Ankara’ya gitti. Davut Gürkan’ın atanmasıyla birlikte Bursa’da yeni bir dönem de başladı.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın 11 Kasım 2020 günü yeni dönemde görev almayacağını açıklamasının ardından gözler AK Parti Bursa İl Başkanlığı'na gelecek isme çevrilmişti. Temayül yoklamaları ve yapılan mülakatların ardından İl başkan adaylığı için 6 isim ön plana çıktı. O isimler arasından Gürkan öne çıkarak, yeni dönem için AK Parti Bursa İl Başkanlığı görevini teslim aldı.

DAVUT GÜRKAN KİMDİR?

20 Ocak 1968 Kestel'in Gözede köyü doğumlu olan Davut Gürkan, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa’da yaptı. Lisans eğitimini de Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. Southern University'de (IBML) İktisat Yüksek Lisansı yaptı. Aynı üniversitede Doktora eğitimine de devam ediyor. 1994 yılında brode imalatı üzerine sanayiye atıldı. Gürkan Brode ve Brode Dış Ticaret firmalarını kurdu. 17 ülkeye ihracat yapan şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. 2009-2011 yıllarında Gürsu Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı yaptı. 15 Ocak 2014-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Gürkan, AK Parti yönetiminde tanıtım ve medya başkanı olarak görevlendirilmişti. 3 Nisan 2018 tarihinden itibaren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 5. Komite (Ev tekstili imalatçıları) Başkanlığı görevine devam ediyor. 30 Temmuz 2018 tarihinden itibaren de Türk Kızılay Bursa Şube Başkanlığı yapıyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Gürkan, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görev alıyor.

ŞİMDİ GÖZLER YÖNETİMDE

Bursa İl Başkanlığı görevinin Davut Gürkan’a tevdi edilmesinin ardından şimdi gözler yönetime çevrildi. Gürkan’ın hızlı bir şekilde yeni yönetimi belirleyerek kamuoyuna açıklaması bekleniyor. Yeni dönemde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın Bursa’nın ağabeyi olacağı da bu atamayla ortaya çıktı. Efkan beyin artık Bursa'da daha fazla mesai yapması bekleniyor.

(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.