SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur başkan kafaya koydu! Mudanya’yı adam edecek!

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya’da hukuk tanımaz bir yönetim sergileyen Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın keyfi uygulamalarına dur diyor. Belediyenin yaptığı kaçak restoranı mühürleyen Büyükşehir Belediyesi, yine Mudanya Belediyesi mülkiyetindeki 4 restoran ve kafe için uyarı yazısı gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Alinur başkan kafaya koydu! Mudanya’yı adam edecek!

Mudanya’da “Adeta köpeksiz köyde değneksiz gezen” Hayri Türkyılmaz’a Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dur diyor. Mudanya’ya hizmet etmek yerine algı ve kavga siyaseti yapan Türkyılmaz’ın hukuksuz uygulamaları birer birer Büyükşehir Belediyesi tarafından düzeltiliyor.

BELEDİYE RESTORANI MÜHÜRLEMİŞTİ

Kısa bir süre önce Mudanya Belediyesi tarafından Güzelyalı Parkı içinde ruhsatsız ve kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 200 metrekare restoran Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenerek Mudanya Belediyesi’ne süre tanınmıştı. Bu konuyla ilgili tartışmalar devam ederken Büyükşehir Belediyesi yeni bir hamle daha yaparak, Mudanya Belediyesi mülkiyetinde kaçak ve ruhsata aykırı 4 restoran ve kafe için ültimatom verdi.

GEREĞİNİ YAPIN!

Büyükşehir Belediyesi ve CİMER’e yapılan şikâyetler üzerine Yapı Kontrol ekipleri tarafından 14 Ekim’de 2019 tarihinde yapılan incelemede Mudanya sahilinde mülkiyeti Mudanya Belediyesi’ne ait olan Tirilye Muhalebecisi, Güldoğan Kafe ile Arnavutköy Balıkçı Barınağı’na yer alan Mudanya Balık Restoran ile Güzelyalı’daki bir kafe ile ilgili kaçak ve ruhsata aykırı yapılaşma olduğu belirlendi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Mudanya Belediyesi şikayete konu olan işlemlerin yapılması için yetki ve sorumluluk alanı olması nedeniyle Mudanya Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderildi.

ÖNCE BELEDİYEYE BİLDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Mudanya Belediyesi’ne gönderilen yazıda, belediyeye ulaşan şikayetlerle ilgili yapılan inceleme ve tespitler neticesinde 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeler Kanunu’nun 11. Maddesi kapsamında 5393 sayılı Belediyeler Kanununun alanlarında kalması sebebiyle ilçe belediyelerine bildirilip takibi yapılarak, kanun ve yönetmelikler uyarınca iş ve işlemlerin yaptırıldığı vurgulandı. Bahse konu yapılarla ilgili 17 Ekim 2019 tarihinde Mudanya Belediyesi’ne gönderilen yazıya cevap verilmediğine işaret edilen uyarı yazısında, 3194 sayılı imar kanunu, ilgili diğer kanun, yönetmelik ve ilgili diğer tüm mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi neticesinde tespit edilen uygunsuzluklarla ilgili gerekli tüm yasal işlemlerin ivedilikle yapılması şikayete konu mevcut yapıların onaylı projelerine uygun hale getirilmesinin en geç 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 11. Maddesinde tanınan sürede sağlanması istendi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi’ne gönderdiği yazıda ayrıca, İlgili dilekçe ve CİMER başvurusunda belirtilen şikayetlere istinaden gerekli işlemler, 5216 sayılı kanunun 11. Maddesinden doğan yetki kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağına dikkati çekti.  Yine 5393 sayılı kanun uyarınca verilen yetki ve sorumluluklara aykırı hareket ederek görevini yerine getirmeyen sorumlu tüm ilçe belediye başkanlığı personeli ve idarecileri hakkında gerekli idari ve adli soruşturma başlatılması için İçişleri Bakanlığı’na bildirim yapılacağı vurgulandı.

BİR YAZI VAR AMA NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin ültimatom verdiği Mudanya Belediyesi Tirilye Muhallebicisi ve Mudanya Balık Restoran’a bir yazı gönderdiği ancak yazıda herhangi bir ayrıntıya yer verilmediği öğrenildi. Yasak savma tadında olduğu düşünülen bu yazıların da sonucu etkilemeyeceği belirtilirken, Mudanya Belediyesi’yle ilgili yasal sürecin kısa sürede başlayacağı vurgulandı.

TÜRKYILMAZ DÖNEMİNDE KİRALANDI

Büyükşehir Belediyesi’nin kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında müdahaleye hazırlandığı 4 işletmenin kaçak bölümleriyle ilgili tartışmalar uzun zamandır devam ediyordu. Türkyılmaz döneminde ihale edilen ve genişlemelerine göz yumulan işletmeler konusunda bugüne kadar adım atmayan Mudanya Belediyesi’nin neden bu duruma ses çıkarmadığı ise merak konusu. İşletmelerden bir kısmının Türkyılmaz’a yakın isimlere ait olduğu, hatta aralarında meclis üyelerinin bulunduğu ileri sürülüyor.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.