SON DAKİKA
Hava Durumu

ASGD’de yolsuzluk depremi!

İYİ Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan’ın genel başkanı olduğu Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’ne tahsis edilen binanın kullanımıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ASGD’nin kira ödemiyor dediği Meydan Kafe’nin sahibi Murat Taşçı, vergi ödememek için makbuz kesilmediğini belirterek, kiralarken 190 bin lira ödediğini ve bunların çok az kısmına makbuz kesildiğini ileri sürerek yargıya gideceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2021 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2021 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ASGD’de yolsuzluk depremi!

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 1992 yılında gazetecilerin kullanması için ASGD’ye Atatürk Stadyumu’nun karşısında tahsis edilen araziye dernek tarafından yapılan bina, geçtiğimiz ay Millet Bahçesi projesi kapsamında tahliye edilerek yıkıldı. Taahhütlerini yerine getirmeyen ve kirasını bile ödemeyen ASGD’nin aynı zamanda İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı olan Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, olayı siyasi bir hesaplaşma ve linç kampanyasına dönüştürmeye çalıştı. Yapılan açıklamalarla Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hedefe oturtulurken, sanki yasadışı bir işlem yapılıyormuş algısı oluşturulmaya çalışıldı. 

DERNEK SİYASET İÇİN PARAVAN MI?
Algı oluşturup yalanların arkasına sığınarak sonuç almaşa çalışan İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, ASGD Genel Başkan Vekili Yüksel Baysal ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydoğdu’nun derneğin arkasına sığınarak kurdukları oyun tutmadı. Yıllardır kamu binasında gazeteciler ve basın emekçileri için hiçbir şey yapmayan ancak burayı kafalarına göre kullanan yönetime karşı tepkiler yükseldi. Meslek kuruluşunun genel başkanının bir siyasi partinin il başkan yardımcısı olmasının etik açısından doğru olup olmadığı tartışılırken, dernek yönetiminin yaptığı açıklamaların da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. 

DOĞRULAR ORTAYA ÇIKIYOR
Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü bölgede devam eden proje ve derneğin taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle aylardır yer değiştirmeleri yani binayı tahliye etmeleri için ASGD’ye resmi yazılar yazıyor. Ancak ASGD yönetimi umursamıyor bile. Kurum mahkemeye giderek tahliye kararı aldırıyor. Sonra da bina tahliye ediliyor. Sonrasında İYİ Parti, CHP ve onların peşine takılan Gelecek Partisi peş peşe açıklamalar yaparak basın özgürlüğü hikâyeleri ile gerçekleri gizleyip istismarla sonuç alma yoluna gidiyorlar. 

PROTOKOLE AYKIRI KİRALAMA
ASGD, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yaptığı protokole göre bu binayı idari bina ve kendi işletmesi kaydıyla dernek üyeleri için lokal olarak kullanılmasını şarta bağlıyor. Kiralanması ise kesin olarak yasaklanıyor. Ancak ASGD yönetimi Meydan Kafe’ye bu alanı kiralıyor aylık 10 bin lira bedelle. Dahası alınan kira da resmiyette gösterilmiyor vergiden kaçmak için. Bu arada dernek, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne de kiralarını ödemiyor. 

KAFE SAHİBİ PATLADI!
ASGD yönetiminin usulsüzlüklerini kiracıları olan Meydan Kafe’nin sahibi Murat Taşçı, sosyal medyadan yaptığı isyan dolu açıklamasıyla ortaya döktü. Erdoğan’ın iki yıldır kira almadığını söylediğini dile getiren Taşçı, 10 ay 2017’de tesisi kiraladığını belirterek, 190 bin lira ödeme yaptığını, bunun bir miktarı için fatura kesildiğini, 30 bin liralık kısmının da bağış makbuzu kesildiğini, sonraki ödemelerin ise derneğe vergi çıktığı gerekçesiyle faturalandırılmadığını ifade etti. Binanın tadilatı için 200 bin lira masraf ettiğinin altını çizen işletmeci, “Adaletin kestiği parmak acımaz. Spor Müdürlüğü ile 3 yıllık protokol yapıp benimle 5+5 yıl sözleşme yaptılar. Bunun hesabını yüce Türk adaletine verecekler” dedi.

“ELEKTRİKLE SUYU BİLE BEN ÖDEDİM”
ASGD’nin binasında Genel Başkan Yardımcısı Ömer Aydoğdu’ya bir ofis ve bir stüdyo verildiğini ve 16 ay bu kişinin burada çalıştığını anlatan Taşçı, “Soruyorum başkana, 3 yıldır işletmenin elektrik su faturasına kaç para ödemişler. Cep tv 16 ay durdu. Tüm elektrik su faturalarını Meydan Kafe ödedi ve bu konuda da başkanla takıştık. 1 yıldır da konuşmuyorum. Son tutukları avukatın parasını da bana ödettiler. Önce Allaha havale ediyorum Ömer’le Başkanı sonra yüce mahkemeye. Mahkemede görüşmek üzere” ifadelerini kullandı. 
(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.